Mozzarella

Bilka har den bedste mozzarella

Der kan være stor forskel på mozzarella. Derfor satte Søndagsavisen to eksperter til at finde den bedste mozzarella-ost.

Trentin mozzarella - vinder af Søndagsavisens mozzarella-test

Trentin mozzarella – vinder af Søndagsavisens mozzarella-test

Mozzarella skal være hvid, blød og skinnende og må gerne være fiberagtig i konsistensen. Den skal knirke, når man tygger på den, og blive tør til sidst. Smagsmæssigt skal den være frisk af mælkesyre, være oste-/flødeagtig og må ikke være for salt eller sur.

Og hvordan finder man så lige den, der er det? Søndagsavisen har testet fem forskellige mozzarellaer – så behøver du ikke at gøre det.

Sådan testede Søndagsavisen

Testen var en blindsmagning af otte forskellige mozzarellaer. Testpanelet har smagt mozzarellaerne i en blindtest, hvor der er lagt vægt på smag, udseende, duft og konsistens.
De to dommere er Preben Vestergaard, adjunkt og underviser på Professionshøjskolen Metropol og Michael René, lektor på Professionshøjskolen Metropol.

Fejede de andre af banen

Der er dog én ost, der fejer de andre af banen, og som både i smag og konsistens fortjener stemplet ‘fremragende’, mener de to dommere og giver Trentins mozzarella fra Bilka seks stjerner.
– Den er saftig, den smager af ost og mejeri, og den har den rette mængde salt,” siger Preben Vestergaard, mens Michael René supplerer med mere ros:
– Den har en god syre, der fylder meget, og den knirker, når man tygger på den, og bliver tør til sidst, præcis som den skal.”

Læs hele artiklen på Søndagsavisen.dk

Find opskrifter med mozzarella på Bilka Tasting

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.