Stegt rødspætte med remoulade

Stegt rødspætte med remoulade

Rødspætten er en af de bedst kendte og mest klassiske, danske fisk. Fra april og frem til oktober er spisekvaliteten helt i top, og der er masser af rødspætter i de danske farvande.

Ernæring og sundhed:
Rødspætten er en mager fisk. Den er særligt rig på jod og selen.

Tilberedning:
Rødspætten er en god spisefisk med hvidt, fast kød. Den er en meget vigtig art i dansk konsumfiskeri. Rødspætten kan ligesom de andre fladfisk tilberedes på forskellige måder. De kan eksempelvis steges, koges, frituresteges, tørres eller røges. Fladfiskene kan nemt erstatte hinanden i retter, hvor der skal bruges fladfisk. Kødet er fast og magert.

Sådan tilbereder du rødspætten:

Stegning
Vend fisken i rugmel, tilsat salt og peber. Steg på en slip let-pande i gyldent smør, tilsat olie, 3-4 min. på hver side.

Rødspætte i ovn – sådan!
Læg fisken i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Tilsæt grøntsager og lidt væde, fx vand, bouillon,hvidvin eller fløde. Bag i ovnen 15-20 min. v/200 grader.

Varmrøgning
Det er både nemt og super lækkert at røge fisk selv. Faktisk er en kuglegrill en glimrende røgeovn.

Fisk på grill
Dobbeltristen er et godt redskab, når du griller fisk. Så kan fisken vendes med et enkelt greb.

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifts-vurdering

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Om skribenten

Relaterede opskrifter