Vinanbefaling uge 28

Vinanbefalingen uge 28

Denne uges vine kommer fra det sydøstlige Australien. Château Tanunda er det største “vinslot” i Australien. Et ikon i Barossadalen nord for Adelaide, en vingård der sidste år kunne fejre 125 års jubilæum.

Med mere end 100 ha vinmarker i de bedste områder af Barossa- og Edendalen er ”råstoffet” til komplekse og fyldige vine klart tilstede. Vine der laves i en kombination af traditionelle og moderne metoder, og som sender et klart signal om det høje kvalitetsniveau, der kendetegnet australske vine i dag.

Grenache og Shiraz druerne kommer fra mange forskellige marker i Barossadalen, og vinen er bevidst lavet i europæisk stil. Det er en rig, kompleks rosé med dybde og herlig aroma af både hindbær og jordbær. Fin syrebalance og en god harmonisk eftersmag. Nyd den ved 8-10°C.

Château Tanunda The Three Graces

Druerne kommer fra udvalgte marker i Barossadalen og Edendalen, og gæres hver for sig for at bevare egenarten. Den klassiske Bordeauxblanding giver en smag af solbær, cedertræ og sorte oliven, samt noter af peber og tobak. Tanninerne er meget velintregrerede og eftersmagen er lang med delikat frugt, sort peber samt svage noter af violer. De enkelte partier lagrer hver for sig på rustfri stål i tre måneder, før vinen blandes og lagrer yderligere 20 måneder på fransk eg. Nyd den ved 16-18°C.

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Château Tanunda Blanc de Blancs Brut

Lys gul farve og små insisterende bobler.
1. gæring ’sur lie’ for at få dybde i mosten. For at bevare friskhed er vinen ikke malolaktisk gæret.
2. gæring efterfulgt af 18 måneders lagring på flaske på den traditionelle metode.
Vinen har en god syrebalance og en elegant struktur citrus smag og blomsteraroma. Cremet eftersmag.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Château Tanunda Grand Barossa Chardonnay

Druerne er plukket tidligt for at bevare friskhed og syre. Smag af citrusfrugt, melon og hvis fersken. I eftersmagen noter af vanilje og nødder. En lille del af mosten er gæret på gammel fransk eg for at tilføje kompleksitet og struktur, uden at frugtigheden bliver overdøvet. Nyd den ved 8-10°C.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

, ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.