Blå fisk

10 grunde til at vælge det blå MSC-mærke

Marine Stewardship Council (MSC) er en international non-profit organisation, der blev grundlagt i 1997 for at fremme og udbrede bæredygtigt fiskeri

MSC støtter og belønner initiativer, der kan beskytte havene og deres vilde fiskebestande. MSC ønsker nemlig, at de kommende generationer også får gavn af verdenshavene, som er fulde af liv.

Deres vision er sundere verdenshave, der myldrer af liv, fordi de gør en reel indsats for at bevare vores vilde fiskebestande.

Deres mission er at anvende deres blå fisk MSC mærkning og fiskericertificeringsprogram til at bidrage til verdenshavenes sundhed. Sammen med partnere arbejder de konstant for at gøre markedet for vildtfanget fisk og skaldyr bæredygtigt. De anerkender og belønner bæredygtige fiskeriprincipper og forsøger at påvirke forbrugerne til at købe bæredygtige MSC-certificerede fisk og skaldyr.

10 grunde til at vælge den blå fisk

  1. Vores verdenshave skal beskyttes: De rummer et fantastisk dyreliv og udgør levebrødet for 1/10 af verdens samlede befolkning.
  2. Men havenes økosystemer er under et enormt pres: Overfiskeri truer bestandene af fisk og skaldyr, de små kystfiskersamfund og nationale økonomier.
  3. MSC har en løsning: Ved at vælge fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke støtter du bæredygtigt fiskeri. Forvaltningen af disse fiskerier hjælper med at bevare fiskebestande og deres leveområder samt sikre, at det kan betale sig for erhvervet at fiske bæredygtigt.
  4. Videnskabelig bæredygtighed: For at blive MSC-certificeret gennemgås de enkelte fiskerier af uafhængige eksperter for at sikre, at de lever op til vores krav for miljømæssigt bæredygtigt fiskeri. Årlige kontrol sikrer, at fiskerierne lever op til kriterierne for bæredygtigt fiskeri.
  5. Du hjælper med at beskytte et helt økosystem: MSC-certificerede fiskerier sikrer ikke kun en fiskeart, men hele økosystemer så havene bevares utæmmede, bæredygtige og rige på liv.
  6. Køb MSC med god samvittighed: Hele værdikæden fra hav til bord skal sikre, at MSC-certificerede fisk og skaldyr ikke blandes med ikke-certificerede fangster. På den måde er du sikret et rent, sporbart og bæredygtigt produkt, hvis du vælger det blå MSC-mærke.
  7. Udvalget er kæmpestort! Du kan få bæredygtige fisk og skaldyr fra hele verden. Hold blot øje med MSC mærkets blå fisk – det kan findes på mere end 10.000 forskellige produkter på tværs af mere end 100 lande. Alene i Danmark findes der mere end 1400 produkter.
  8. Der er noget for ethvert husholdningsbudget: Du kan få alt fra marinerede sild til hummer – alt sammen med det blå MSC mærke.
  9. MSC certificerede produkter gør en forskel: Hver gang du vælger et produkt med den blå fisk t i køledisken eller hos fiskehandleren, giver du både fiskerne, restaurationsbranchen og fødevareindustrien en grund til at sikre bæredygtige og vilde fisk og skaldyrsbestande.
  10. Med MSC kan du nyde vilde fisk og skaldyr, uden at det koster naturen noget – og med visheden om, at der også vil være masser af fisk og skaldyr i fremtiden. Keep it wild

KEEP IT WILD – VÆLG DEN BLÅ FISK

Se masser af opskrifter med fisk på Bilka Tasting

Læs mere om MSC

Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar