Bilkas bagere på inspirationskursus

Bilkas bagere på inspirationstur

Bilkas bagere tager jævnligt på inspirationskursus for at udvikle deres håndværk og blive ved med at holde en høj faglighed. Bilka Tasting tog med på kurset.

Heidi Kristensen fra Bilka i Tilst giver kagen en flot finish

Heidi Kristensen fra Bilka i Tilst giver kagen en flot finish

Den orange glace løber langsomt ned over kagens lag, mens bager Heidi Kristensen koncentreret følger dens langsomme, dryppende færd. I kagens blanke overflade spejles hendes fokuserede blik, mens hun drejer kagen, så der kommer glace på alle sider.
Ved siden af står et par af Heidis kolleger og kigger med. Om lidt er det deres tur til selv at forsøge sig.

Da kagen er blevet overtrukket med glace, er det tid til at pynte mesterværkerne. Bagerne laver snirkler af chokolade og sætter dem på køl, inden kagerne pyntes med dem. I løbet af dagen har kursisterne også leget med chokoladepynt med guldstykker, chokolade med mønster og chokolade med forskellig smag fra cappuccino til orange.

Bagere på inspirationskursus

Kagerne pyntes til sidst med flotte chokolade-snirkler.

Kagerne pyntes til sidst med flotte chokolade-snirkler.

Heidi Kristensen er på et to dages kursus sammen med 16 af sine bagerkolleger fra Bilka.

– Det er rigtig godt at få input fra sine kolleger og at lære noget nyt sammen med dem. Vi lærer rigtig meget på disse faglige dage, og vi lærer hinanden at kende på tværs af husene og får et netværk. Så ved vi hvem, der er rigtig god til en bestemt ting og kan ringe til den, hvis vi har brug for hjælp, siger Heidi Kristensen, som har været i bager- og konditorfaget i Dansk Supermarked i 25 år.

Lækre påskeæg i lange baner.

Lækre påskeæg i lange baner.

Hjerter og påskeæg

På kurset har de 17 bagere også trillet påskeæg, som er blevet flot betrukket og pyntet, og der er blevet lavet de flotteste hjerter af kransekage fyldt til randen med kransekagekonfekt.

Kurserne har forskellige temaer, så bagerne kan udvikle deres evner og håndværk, så kvaliteten hele tiden bliver holdt oppe i Bilkas butikker over hele landet.

– Det er vigtigt, at vi hele tiden bygger ovenpå, så vi kan blive dygtigere, siger Bodil Jeppesen, som holder til i Bilka Slagelse til daglig.
– Selvom vi kan håndværket, får man her nogle gode og nogle gange hurtige fif til at få kagerne til at se rigtig godt ud.

Naco Lissanevitch fotograferer alle de flotte ting, han har været med til at kreere på workshoppen.

Naco Lissanevitch fotograferer alle de flotte ting, han har været med til at kreere på workshoppen.

Den rigtige kage til kunden

En del af kurset handler også om at kunne rådgive kunden, så de får den helt rigtige kage til særlige anledninger. Hos Bilkas bager kan du bestille begivenhedskager, til når der skal fejres noget helt særligt – en fødselsdag, et jubilæum, en student, et barnedåb, et bryllup eller noget andet festligt.
Læs mere om begivenhedskager på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar