Bobler til nytårsaften

Boblerne til nytårsaften

Det største symbol af alle på nytårsaften er de springende champagnepropper, og det er svært at forestille sig klokken slå midnat uden at åbne en flaske champagne.

For at en flaske må kalde sig selv champagne, skal den være produceret i Champagne-distriktet i Frankrig, lige omkring Reims. De har eneret på navnet, så står der Champagne på etiketten, kan du være ganske sikker på, at det er en ægte Champagne.
Boblerne i en Champagne stammer fra andengæringen i flasken og kaldes Champagne-metoden. Det korrekte navn er dog Méthode Classique, som også vil fremgå af etiketten.

Champagne kan fås i 3 forskellige smagstyper

  • Brut – Dette er en tør Champagne, som kan serveres til næsten alt på alle tidspunkter af døgnet.
  • Demi sec – Dette er en halvsød Champagne, som passer utrolig godt til lette salater, sommerinspirerede retter og naturligvis som aperitif.
  • Rosé – Når rosévin er mousserende, bliver den lavet af både grønne og blå druer. Rosévin der ikke er mousserende, bliver kun lavet af blå druer. En rosé Champagne kan både fås som brut og demi sec.

 

Se Bilkas store udvalg af Champagne på Bilka.dk

Men bobler er jo meget andet end champagne, så måske er du mere til en anden slags bobler end lige champagnen. Det kan være Asti’en, Prosecco, Cremant eller Cava. Bliv klogere på mousserende vine med denne hurtige guide.

Se hele Bilkas udvalg af mousserende vine.

Tør mousserende vin

De tørre mousserende vine beskrives som: Sprød og markant. Aperitivækker til smagsløgene. Frisk syre og bid i balancen med frugten.

Se hvilke tørre mousserende vine, du finder i Bilka

Halvsød mousserende vin

Tænker du Delikat sødmefyldt frugt. Prikkende, liflig og forfriskende. Så er du ovre i de halvsøde mousserende.

Bliv klogere på de mange halvsøde mousserende vine på hylderne i Bilka

Kransekagen til nytårsaften – se det store udvalg i Bilka

Print Friendly, PDF & Email

, ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar