Princip dansk dry-aged oksekød

Du ka’ gøre en god bøf bedre

Der er intet som en god bøf. Og derfor er der næsten heller intet så skuffende som en bøf, der kunne have været god, men ikke blev det. Her får du lidt tips, der gør det lettere at komme i mål med bøffen og give den lige det ekstra.

Kvalitetskød

De fleste har deres egen måde at stege bøf på. De gør, som de plejer og sætter deres lid til, at kødets kvalitet klarer resten. Og det er rigtigt, at kødets kvalitet betyder en hel del for slutresultatet, men du er selv herre over at få det bedste ud af det kød, du har købt.

Saltning før eller efter?

En let og hurtig måde at få et bedre resultat på er at salte på det rigtige tidspunkt. Og hvornår er så det? Selvom mange har lært noget andet, så skal man salte før tilberedning. Saltet udtørrer ikke kødet, men mørner det derimod. Faktisk fungerer det ekstra godt, hvis du lader saltet sidde en 15 minutters tid før tilberedning.

Stuetemperatur før stegning

Hvad de færreste nok har spekuleret så meget i er bøffens temperatur, før den rammer panden eller grillen. Mange lader bøffen ligge i køleskabet, indtil den skal steges, men også her er der mulighed for at optimere. Kødet skal helst have stuetemperatur, før det kommer på panden. Når forskellen mellem pandens temperatur og kødets temperatur er mindre, bliver kødet nemlig mere mørt. Dog skal du have in mente, at frosset kød ikke må tø op på køkkenbordet natten over, men i køleskabet.

Princip dansk dry-aged oksekød

Princip dry-aged oksekød er et 1. klasses produkt skabt ud fra masser af knowhow, strenge kvalitetsprincipper og gamle traditioner.
Al Princip krogmodnet oksekød kommer fra kvier udvalgt efter helt specifikke kriterier af Bilkas egen kvægopkøber. På slagteriet vurderes kødet ud fra ’de tre f’er’: form, fedme og farve, samt alder, og kun det bedste slipper igennem nåleøjet.
Dernæst krogmodnes kødet efter traditionelle forskrifter, der giver fugten mulighed for at fordampe fra kødet, mens fedtmarmoreringen bliver bevaret. Alt dette udføres med ét mål: At sikre dig ekstra mørt kvalitetskød med masser af smag.

Læs mere om Bilkas lækre dry-aged oksekød på dry-aged.dk

Det du ser på billedet:

  1. Tykstegsbøf eller tykstegsmedaljon 600-625 g
  2. Tyndstegsfilet eller culotte
  3. 2 stk. rib eyes eller entrecotes. 500- 550 g. Af marmoreret oksefilet eller oksefilet med fedt.
  4. Morter i granit – ideel til at knuse og male urter til dressinger og andre retter
  5. Sabatier kokkekniv eller brødkniv. Fremstillet i japansk stål med en bladtykkelse på 3,0 mm og en hårdhed på 50-54 Rockwell.
Print Friendly, PDF & Email

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar