En original italiensk pizza historie

En original italiensk pizza historie

Princip pizza er en original italiensk pizza, hvor der er lagt vægt på kvalitet, smag og tradition. Pizzaerne er bagt i det frugtbare Friuli-Venezia Giulia landskab ved foden af alperne hos Roncadin.

Princip pizza er en original italiensk pizza, hvor der er lagt vægt på kvalitet og smag. Pizzaerne er bagt hos Roncadin i det nordøstlige Italien i det frugtbare landskab ved foden af alperne. Roncadin er en familieejet virksomhed, der blev skabt af Edoardo Roncadin sammen med sine to brødre. Familiens helt store passion kommer til udtryk på hvert enkelt eksemplar af de traditionsrige pizzaer, hvor det ligger helt naturligt for Roncadin at sætte pris på, at pizza bliver lavet med stor omhu og respekt for en pizzabagers håndværk.

Som 16-årig drog Edoardo Roncadin ud i verden. I Tyskland mødte han mange andre rejsende italienere, som alle fortalte ham det samme – de savnede en bid af Italien. I 1968 åbnede Edoardo sit første pizzeria med det formål, at rejsende italienere kunne få det, de længtes efter – smagen fra deres hjemland. Det resulterede i, at flere og flere fik smag for det italienske håndværk, og godt 20 år senere beslutter Edoardo sig for at vende tilbage til Italien.

Startede i det små
Det startede ud som et lille lokalt pizzeria i 1968.

Symbolet der viser dig, at pizzaerne er bagt på stenplader

Symbolet der viser dig, at pizzaerne er bagt på stenplader

I 1991 valgte familien at tænke større og kombinere innovation, teknologi og tradition, der siden hen har medvirket til, at de kan levere pizzaer af højeste kvalitet til store dele af verdenen. En plan, der har medført, at vi alle kan få en smag af det traditionsrige italienske håndværk.

Den succesfulde virksomhed har lige siden kunnet tilbyde mange nye arbejdspladser til de lokale, hvor arbejdsmetoden er holdt i den samme traditionelle stil som på et pizzeria. Der bliver lavet pizza med samme omtanke og opmærksomhed, som var du gæst ved deres middagsbord, og dét er en værdi, som er garanteret i alle Princip pizzaer.

Grøn og bæredygtig produktion
Roncadin laver ikke bare god pizza, de står også for en grøn og bæredygtig produktion. Takket være deres 5.416 solpaneler og som en certificeret leverandør af vedvarende energi, kan dette projekt lade sig gøre.

Roncadin har udviklet deres egen og helt unikke måde at lave pizzadej på, der giver den tynde og sprøde bund. En varmeplade, der efterligner en pizzabagers varme hænder, trykker dejen flad og efterlader naturlige kanter og en helt tynd bund. Herefter smøres dejen med tomatsauce, der er lavet af italienske solmodne tomater, og det hele bliver bagt på en stenplade i en træfyret ovn, som giver den sprøde bund.

Et hold på i alt 33 personer skal arbejde sammen for at lave en enkelt Princip pizza. Når bunden er bagt, bliver pizzaerne toppet af blandt andre Maura, Silvia og Martina. De sikrer sig, at den bagte bund er, som den skal være, hvorefter de kan lægge topping på den gældende pizza.
Resultatet er en ekstra sprød bund med et indbydende udvalg af topping.
For at bevare bundens og råvarernes smag, pakkes pizzaen i emballagen og fryses ned umiddelbart efter.

De enkelte pizzaer i princip-serien:

Cajun kylling

Cajun kylling

Cajun Kylling
På den forbagte bund lægges der cajun krydret kyllingestykker sammen med peberfrugt, rødløg og mozzarella. Cajun krydderiet har ingredienser som paprika, hvidløg og oregano. Der er et hint af chili for at give en ekstra krydderioplevelse.

Picante

Picante

Piccante
På den forbagte bund lægges røget salami og mozzarella. Den røgede salami medvirker til den pikante smag. Mozzarellaen er lavet i Italien med et hint af oregano fra Sicilien.

Melanzane

Melanzane

Melanzane
På den forbagte bund lægges blandt andet grillede aubergineskiver og mozzarella. Melanzane, som på italiensk betyder aubergine, er en traditionel italiensk pizza opskrift, hvor der bruges grillede
aubergineskiver som topping. Auberginen der er brugt, kommer fra Italien ligesom tomatsaucen.

Rucola

Rucola

Rucola
På den forbagte bund lægges italienske cherrytomater og rucola. Mozzarella og skinke fuldender toppingen på den italienske rucola-pizza.

Spinat og Ricotta

Spinat og Ricotta

Spinat og Ricotta
På den forbagte bund lægges spinat, ricotta og mozzarella. Den italienske ricotta ost er kendt for dens bløde struktur og friske smag.

Margherita

Margherita

Margherita
På den forbagte bund lægges mozzarella ost, mozzarella af bøffel og revet traditionel italiensk hård ost. De to mozzarellaer er lavet i Italien, hvor de er krydret med et hint af oregano fra Sicilien. De har en lille, men genkendelig forskel i smagen, hvor mozzarella af bøffel betragtes som den mest delikate og den originale mozzarella.

Gorgonzola

Gorgonzola

Gorgonzola
På den forbagte bund lægges mozzarella, semitørrede tomater, gorgonzola, oksekød og rødløg. Den italienske gorgonzola ost er kendetegnet for denne pizza. Den cremede gorgonzola bliver lavet
igennem processen kaldet ”erborinatura” på italiensk og som oversættes til: skabelsen af skimmel – der karakteriserer de grøn/blå nuancer på en gorgonzola ost.

Diavola

Diavola

Diavola
På den forbagte bund lægges mozzarella, rød sur/sød chilipeber, jalapeños chili og salami. Én af de pizzaer, hvor den mexicanske jalapeños chili sørger for, at den stærke smagsoplevelse er repræsenteret.

Meat Speciale

Meat Speciale

Meat Speciale
På den forbagte bund lægges mozzarella, salami, pepperoni, skinke og rød peberfrugt. En kødfyldt pizza, hvor salamien og pepperonien sørger for en krydret smagsoplevelse, som afbalanceres af den mere røgede italienske skinke.

Prosciutto

Prosciutto

Prosciutto
På den forbagte bund lægges mozzarella, skinke og champignon. Skinke, eller prosciutto på italiensk, er kogt på forhånd, og kan opleves sammen med de skiveskårne champignoner og mozzarella.

Pancetta

Pancetta

Pancetta
På den forbagte bund lægges en blanding af cocktailpølser, bacon, hakket oksekød, peberfrugt og rødløg. En kødfyldt pizza hvor bacon, eller pancetta på italiensk, er kendetegnet.

Mozzarella

Mozzarella

Mozzarella
På den forbagte bund lægges mozzarella, mozzarella af bøffel og cocktailtomater og så er der er vedlagt en pose med italiensk basilikumpesto. De to mozzarellaer er lavet i Italien, hvor de er krydret med et hint af oregano fra Sicilien. De har en lille, men genkendelig forskel i smagen, hvor mozzarella af bøffel betragtes som den mest delikate og den originale mozzarella.

Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar