Fastelavnsboller

Festlige fastelavns-fristelser

Nogle af os gik i gang med at bage og spise fastelavnsboller, så snart julens småkager og nytårets kransekage var taget af bordet. Men er du ikke kommet i gang endnu, eller skal du bage endnu flere pladefulde lækkerheder, så er der masser af inspiration at hente på bloggen.

Det er først i nyere tid, at fastelavnsfesten er blevet en fest for børnene. Før i tiden markerede dagen starten på fasten og var et brag af en fest, hvor de voksne klædte sig ud og slog katten af tønden. Katten var forbundet med en overtro, og at slå den ihjel kunne udrydde både pest og andre dårligdomme. Så katten røg i tønden, og når der så gik hul på tønden, og katten kom godt rundforvirret og forskræmt ud, kunne børnene få lov til at tæske løs på den med kæppe og kviste.

I dag er vores fastelavnstraditioner heldigvis meget hyggeligere og at slå katten af tønden udløser ikke mord, men en omgang lækkerier. Og til enhver form for festligholdelse af fastelavn hører der fastelavnsboller.

Der er svenske, små, med fuldkorn og mange andre. Find din yndlingsopskrift på fastelavnsboller på Bilka Tasting. Husk at du altid kan bruge søgefeltet på bloggen, når du skal finde den opskrift, du står og mangler.

Skal du holde fastelavnsfest, finder du masser af inspiration til festen hos Bilka. Her kan du også få flere fif til at pynte fastelavnsbollerne fra Bagedystdeltager Ditte Julie.

Her på redaktionen har vi også været i gang med at lave og ikke mindst pynte fastelavnsboller.

Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar