Slik til Halloween

Find alt til Halloween i Bilka

Gør klar til at holde Halloween-fest eller modtage de uhyggeligt udklædte Trick-or-treatere, når de ringer på din dør.

Du kan nemt lave en uhyggelig Halloween-drink. Her har vi brugt rød sodavand.

Du kan nemt lave en uhyggelig Halloween-drink. Her har vi brugt rød sodavand.

De amerikanske tradition vinder mere og mere indpas i Danmark. Der bliver holdt Halloween-fester på skoler og i institutioner, og flere og flere børn går på Trick-or-treat, hvor de håber at få lommerne fyldt med slik.

I USA, Skotland og de øvrige engelsksprogede lande kaldes allehelgensaften for Halloween, som er en forkortelse af “All Hallows’ Eve”, og er en stor festdag, der med et glimt i øjet lægger vægt på gys og gru med hekse, spøgelser, spindelvæv og edderkopper. Så det er nogle uhyggelige børn, du kan risikere at få besøg af.

Allehelgensaften

Pynt et uhyggeligt bord med Halloween-tallerkener og skræmmende lysestager.

Pynt et uhyggeligt bord med Halloween-tallerkener og skræmmende lysestager.

Lys op udenfor med skeletter, kranier og græskar - som holder år efter år.

Lys op udenfor med skeletter, kranier og græskar – som holder år efter år.

Halloween ligger på vores allehelgensaften den 31. oktober. Men om det lige er den aften, børnene kigger forbi, er ikke sikkert.

Den danske allehelgens-tradition har altid været noget mere rolig og knap så skræmmende end den amerikanske. På allehelgenssøndag er der mange, der tænder lys og mindes de døde. I nogle kirker oplæses navnene på de sognebørn, der er døde i løbet af året.

Allehelgensaften og allehelgensdag har ikke været ret fejret i Danmark. Den blev afskaffet ved helligdags-reformen af 1770. Men nu vender den altså tilbage i den amerikanske form og med deres navn – dog bliver den formentlig ikke en helligdag som sådan igen.

Ifølge Wikipedia kan dens popularitet i Danmark direkte måles i den nationale græskarproduktion, der i løbet af få år steg til 400.000 i 2008, og i 2015 var nået op på 800.000 græskar.

Hvad enten du selv holder fest, skal sende dine børn afsted eller venter på, at det ringer på døren, så har Bilka alt til Halloween. Du finder en sand velsignelse af slik udformet på alle mulige uhyggelige måder, og der er alt i pynt til bordet og festen, og du kan finde de vildeste og mest uhyggelige udklædninger.

Få også masser af inspiration til spændende kager og lækkerier, som du selv kan lave:

Se alle Halloween-opskrifterne eller lad dig inspirere herunder

Halloween-cupcakes med den uhyggeligste pynt

Halloween-cupcakes med græskar og spøgelser

Ækle muffins

 

Edderkoppekage

Sunde Halloween-lækkerier

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar