Géramont

Géramont-osten – sin helt egen

Le Tholy beliggende i hjertet af Vosges i Lorraine-regionen.

Le Tholy beliggende i hjertet af Vosges i Lorraine-regionen.

Géramont er historien om en ost med traditioner og lokal stolthed. Géramont er en helt særlig fransk hvidskimmelost, ikke en Brie, ej heller en Camembert… Men helt sin egen!

I 1898 blev Fromagerie Gérard grundlagt af Eugéne Gerard i den lille bjerglandsby Le Tholy, beliggende i hjertet af Vosges i Lorraine-regionen.

Her producerede man traditionel hvidskimmelost baseret på mælk leveret af lokale landmænd. Mejeriet ligger i dag på præcis samme sted, og beskæftiger størstedelen af landsbyens indbyggere. Da byen ligger på en bjergside, har der ikke været meget plads til at udvide mejeriet for at imødekomme den stigende efterspørgsel, så produktionen foregår i dag i 4 etager bygget ind i bjergsiden!

Særlig produktionsmetode

I 1935 blev Géramont produceret og markedsført for første gang i Frankrig, og navnet blev registreret som varemærke. Navnet Géramont er en sammentrækning af familienavnet Gérard og det franske ord for bjerg: montagne.

I gennem årerne har Fromagerie Gérard udviklet en helt særlig produktionsmetode, hvor osten udvikler en meget fin og tynd skimmel og den perfekte modning og den cremede konsistens bevares gennem hele holdbarhedstiden.

Serveringsforslag

Den ovale form gør Géramont yderst velegnet til at skære i skiver til alle former for brød og som en lækker snack.

Vin forslag: Prøv en af de karakteristiske hvidvine fra Lorraine-området.

Géramont-osten består af pasteuriseret komælk og -fløde, salt, mælkesyrekulturer og osteløbe.

Tips og tricks

Géramont er nem at tage med på picnic

Géramont er nem at tage med på picnic

  • Tag Géramont ud af køleskabet ½-1  time før servering – så får du det fulde udbytte af den milde smag og den lækre cremede konsistens
  • Géramont er perfekt til picnic. Skær osten i skiver hjemmefra, og læg den tilbage i æsken. Så er det nemt at transportere den og snuppe en bid direkte fra æsken.
  • Den ovale form gør det nemt at skære Géramont i skiver, der passer perfekt til dit yndlingsbrød.
  • Géramont er den perfekte afslutning på en god middag. Server osten helt enkelt med sæsonens bær og dryp eventuelt med lidt god honning.
  • Børn elsker Géramont… Den milde smag og den tynde skimmel gør Géramont til hele familiens yndlingsost
  • Géramont gør din skinkesandwich lidt mere fransk… skift det kedelige brød ud med en sprød baguette og fyld op med skiver af Géramont og lækker skinke – Voila!

Prøv de lækre opskrifter med Géramont-osten:

Géramont grøntsagssuppe

Géramont Tarte flambée med laks

Géramont med jordbærchutney

Géramont Brunch Bites

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar