Sauce Umami

Giv maden smag med Sauce Umami

Bag Sauce Umami står Henrik Jørgensen. Han har længe undret sig over, at han ikke kunne købe en ægte fond i supermarkederne, og det satte han sig for at gøre noget ved. Nu finder du de 6 lækre fonder i Bilka.

Henrik Jørgensens firma, Great Taste Company, har udviklet 6 fantastiske Haute Cuisine-fonder under navnet Sauce Umami. De er tilberedt nøjagtigt, som den berømte franske kok Auguste Escoffier foreskrev. Alle deres fonder har simret i åbne kar i minimum 12 timer og er efterfølgende blevet reduceret i 8 timer på kødfulde ben, friske grøntsager og urter.

I Sauce Umamis køkken er smagsforstærkere og tilsætningsstoffer bandlyst, og de benytter de absolut bedste og friskeste råvarer til hver enkelt fond.

– Vi benytter ingen tilsætningsstoffer, ingen smagsforstærkere, ingen salt og ingen e-numre. Der er hverken gluten eller GMO i vores produkter, så Sauce Umami fonderne er dermed populært sagt komplette ”clean label” produkter, tilberedt på sunde og ægte råvarer af højeste kvalitet, siger Henrik Jørgensen.

Sauce Umami Haute Cuisine fonder er supernemme at arbejde med og kan gøre alle madelskere til gourmetkokke i eget køkken.

Forudsætningen for at skabe velsmagende fonder hænger sammen med gode, sunde, friske og velsmagende råvarer. Derfor er sauce umamis råvarer nøje udvalgt til hver enkel fond.Sauce Umami’s fond-familie består af Black Angus frilands Oksefond og Kalvefond, frilands Kylling og Andefond samt Hummerfond og Grøntsagsfond.
I Sauce Umamis frilands oksefond benyttes eksempelvis kødfulde ben fra græsfodret Black Angus kødkvæg, friske grøntsager og urter. Frilands kyllingfonden er lavet på ben og vinger fra frilandskyllinger, og hummerfonden er kogt på hele hummerhoveder. Læs mere om hver fond længere nede på siden.

Den vigtigste ingrediens er kærligheden
Sauce Umamis grundlægger Henrik Jørgensen voksede op med en mor, der lavede maden fra grunden. Og med en morfar, der var slagter. Måske var det her det begyndte. I sit voksne liv har Henrik undret sig over, at kun små specialbutikker eller slagtere tilbød en ægte fond. Han gjorde tanker til handling, og i dag tilbyder Sauce Umami seks ægte fonder, der bringer madglæden tilbage i køkkenet og ikke mindst på bordet. Fonder uden smagsforstærkere, men med masser af smag. Og masser af kærlighed.

Smag er ikke en smagssag
 – Nogle kan lide farven gul, andre foretrækker grøn. Men når det gælder dine smagsløg, så spiller videnskab og kemi faktisk ind. Vi er genetisk kodet til at kunne lide umami, også kaldet dem femte smag. Men i vores travle hverdag og i jagten på det billigste tilbud, vænner vi os til det middelmådige. Det er trist. Især fordi velsmagen ikke behøver at koste en bondegård eller 12 timer i køkkenet på en tirsdag. Langt hen af vejen handler det om at vælge de gode råvarer og på at fokusere på det enkle, forklarer Henrik Jørgensen.

Husk fundamentet, når du bygger et hus
Manden bag haute cuisine, Auguste Escoffier , sagde det allerede i 1903; en god fond er selve grundlaget for et velsmagende måltid. Og en god fond tryller du ikke frem på 10 minutter. Det ved Sauce Umami, og de bruger gerne tiden. Dernæst er det op til dig.
Med Sauce Umami har du et produkt, hvor du kan mærke grundigheden og passionen. Og den passion bliver også ingrediens i din madlavning. Både på en hverdagsaften og en nytårsaften.

Prøv disse opskrifter med Sauce Umami:

 

Smag disse varianter af Sauce Umami:

Andefond

  • Simret på frilands andeben og vinger, friske løg, gulerødder, selleri, samt laurbærblade.
  • Simret i 12 timer og reduceret i 8 timer.
  • Ingen tilsat salt.
  • Ingen kunstige tilsætningsstoffer eller e-numre (naturligt)
  • Ingen smagsforstærkere

Grønsagsfond

  • Simret på friske løg, gulerødder, tomater, celleri, porre, persille, samt laurbærblade og peberkorn.
  • Simret i 12 timer og reduceret i 8 timer.
  • Ingen tilsat salt.
  • Ingen kunstige tilsætningsstoffer eller e-numre (naturligt)
  • Ingen smagsforstærkere
  • Glutenfri

Hummerfond

  • Simret på hele hummerhoveder, blåmuslinger, blue swimmer krabber og ansjoser. Alt skaldyr i dette produkt er fisket fra bæredygtigt fiskeri.
  • Simret i 3 timer og reduceret i 2 timer.
  • Ingen tilsat salt.
  • Ingen kunstige tilsætningsstoffer eller e-numre (naturligt)
  • Ingen smagsforstærkere

Kalvefond

  • Simret på kødfulde kalveben og kalvekød, tomatpuré, friske tomater, løg, hvidløg, gulerødder, selleri samt laurbærblade og peberkorn.
  • Simret i 12 timer og reduceret i 8 timer.
  • Ingen tilsat salt.
  • Ingen kunstige tilsætningsstoffer eller e-numre (naturligt)
  • Ingen smagsforstærkere

Kyllingefond

  • Simret på frilands kyllingeben og vinger, friske løg, gulerødder, selleri samt laurbærblade.
  • Simret i 12 timer og reduceret i 8 timer.
  • Ingen tilsat salt.
  • Ingen kunstige tilsætningsstoffer eller e-numre (naturligt)
  • Ingen smagsforstærkere

Oksefond

  • Simret på kødfulde ben fra Black Angus græsfodret frilandskvæg, tomatpuré, friske tomater, løg, gulerødder, selleri, hvidløg samt laurbærblade og peberkorn.
  • Simret i 12 timer og reduceret i 8 timer.
  • Ingen tilsat salt.
  • Ingen kunstige tilsætningsstoffer eller e-numre (naturligt)
Print Friendly, PDF & Email

3 svar til Giv maden smag med Sauce Umami

  1. JACOB 09/01/2018 at 12:12 #

    HAR PRØVET KALVEFOND, ANDEFOND OG OKSEFOND – OG NEJ HVOR ER DET GODE……………

  2. JACOB 09/01/2018 at 12:13 #

    HAR PRØVET ALLE FOND – OG DE VAR NEMME AT ARBEJDE MED, OG NEJ HVOR SMAGTE DE GODT.

  3. Søren 09/01/2018 at 12:58 #

    Fantastiske produkter, der giver den helt rigtige smag og er uden nogen former for kunstige tilsætningsstoffer som alle konkurrende produkter. En kæmpe anbefaling herfra.

Skriv et svar