Gourmet-te direkte fra plantagen

Gourmet-te direkte fra plantagen

Nu kan du få gourmet-te i Bilka, der vækker dine sanser med vidunderlige smage, skønne dufte og et spændende design og udtryk. De nordjyske iværksættere Tea by Boheas gourmet-te bliver nu en fast del af Bilkas sortiment efter at have været en del af initiativet ’Bilka innovation’.

Te med en særlig historie

Mette Svanberg på besøg i teplantagen i Malaysia

Tea by Boheas te produceres i Malaysia på BOH-plantagen, der for 83 år siden blev grundlagt af de to danske ingeniører hr. Anker og hr. Hindhede. De to danskere så et stort potentiale i højlandsklimaet og den frodige natur og plantede derfor de første tetræer, der i dag er blevet til den populære BOH-plantage med forskellige tehaver.

Plantagens særlige historie er noget grundlæggeren af Tea by Bohea, Mette Svanberg er særlig stolt over:

– Jeg synes, der er ret unikt, at den te, vi importerer til Danmark, er vokset på netop de træer, som de to danske iværksættere såede for mange, mange år siden. Det er som en ring, der afsluttes, og det ved jeg, de nye ejere i Malaysia er ligeså glade for, som jeg er”.

Miljørigtig produktion

Under selve produktionen af teen tages der størst mulig hensyn til miljøet og dyrelivet omkring. Det specielle ved BOH-plantagen er, at de står for hele produktionen af teen lige fra dyrkning og plukning til produktion og distribution. På den måde har de den fulde kontrol over processen.

– Jeg er fuldstædig tryg ved mine leverandører. Vi arbejder meget tæt sammen, og jeg ved, hvad de kan. Jeg har besøgt dem flere gange og har stor tillid til dem”, siger Mette Svanberg.

Te der vækker alle sanser

Når du køber en dåse te fra Tea by Bohea, får du noget til både øjne, næse, gane, krop og sjæl. Teen er pakket ind i smukke, dekorerede æsker med farvestrålende mønstre og tegninger og smager eksotisk og forfriskende.

I Bilka kan du købe de fire løse teer:

  • Seri Songket Earl Grey
  • Seri Songket Passionsfrugt te
  • Seri Songket Citron/mandarin te
  • Garden Tea – BOH Palas Supreme.

Læs mere om dem nedenfor.

BOH Garden Tea Palas Supreme

Garden Tea – BOH Palas Supreme løs te

Garden Tea er en ren sort te med en lækker god rund smag. Det unikke ved denne te er, at den ikke er tilsat nogen smag. Den fremstår derfor meget naturlig og ren i smagen, og kan nydes ligesom en god flaske rødvin, som Mette Svanberg udtrykker det. 

Teen dyrkes uden hjælp fra maskiner på god, gammel ortodoks maner. Derefter håndsorteres den for urenheder, inden den pakkes. Garden Tea er let genkendelig i de flot dekorerede dåser med farvestrålende tegninger af den malaysiske flora og fauna.

Seri Songket løs te

Denne serie af sort te sælges i Bilka i tre udgaver med forskellige smage; Earl Grey, passionsfrugt, og citron/mandarin. Smagen kommer fra naturlige olier og tørrede frugtstykker, som afgiver sin smag, når teen overhældes med varmt vand. Det specielle ved disse teer er, at de hverken bliver bitre eller trælse i smagen, siger Mette Svanberg.

Seri Songket løs te; Earl Grey, passionsfrugt, og citron/mandarin

Tips

Hvis du kunne tænke dig at opleve teen på en anden måde, kan du med fordel nyde teen kold. De fire teer er af høj kvalitet, der gør dem særlig brugbare til at nye kolde, som iste.

Sådan laver du iste:

  1. Lav teen, som du plejer i varmt vand
  2. Tilsæt ekstra te, så den bliver stærkere end normalt
  3. Sæt den i køleskabet, når den har trukket færdig

De fire løse gourmet-teer kan desuden bruges som eksklusive gaver.

Læs mere på Tea by Boheas hjemmeside

Print Friendly, PDF & Email

, , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar