Hele stege på grillen

Hele stege på grillen

Der var engang, hvor det der med at grille var en sommerting og næsten uden undtagelse betød pølser på menuen.

I dag eksperimenteres der på livet løs i det store udvalg af grill, og der vendes alt fra kreative grønsagsspyd til store, lækre stege.

Og netop de lidt større stykker kød kræver en anden tilgang end de hurtige pølser. Som fingerregel kan man sige, at når et stykke kød kræver mere end en 25 minutters tilberedning, er det en god idé at tilberede det ved indirekte varme på grillen. De optændte briketter skal placeres ude i siderne, mens der i midten skal placeres en drypbakke, så du undgår opflamning fra det fedt, der drypper fra kødet. Samtidigt kan fedtet med stor fordel bruges til fonde og saucer. Grill altid med låg for at holde
på varme og fugt.

Tilbereder du kødet i en gasgrill, skal brænderne under kødet slukkes, mens sidebrænderne indstilles til den påkrævede temperatur.

Prøv eksempelvis:

Spicy ølmarineret nakkesteg til burger

Lammekølle på grill med hvidløg og nye kartofler

Disse stege er velegnet til grillen:

Ludvig oksecuvette

Ludvig oksecuvette

 

Nakkesteg

Nakkesteg

 

Dansk marmoreret kalvefilet

Dansk marmoreret kalvefilet

 

 

 

 

 

 

 

Fersk lammekølle

Fersk lammekølle

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar