Hindbær

Hindbær

Hindbærret står højt på de flestes liste over de lækreste bær. Der er næsten ikke noget så lækkert som et modent hindbær. Bliv klogere på hindbærret og få masser af inspiration til lækre opskrifter med hindbær.

Smag

Sød og frisk smag med noter af bær og frugt samt rose, bolsje og kiwi. Intens, syrlig og sød hindbærduft med hints af modne bær og hybenrose

Anvendelse

Gode som snack, i desserter og smoothies. Prøv dem i retter hvor bærrets smag kan give et modspil til sødere ingredienser. For eksempel sammen med hvid chokolade i kage, til vaniljeis eller i en klassisk peach melba med sukkerkogte ferskner.

Mange kender hindbærret som naturens søde og syrlige snack, som man kan være heldig at finde i en skovrydning på en varm sommerdag. Hindbær findes vildt i naturen i hele Europa, men findes også i Asien. Hindbær er, ligesom jordbær, en flerfoldssamfrugt, med mange små, røde stenfrugter. De findes både vilde og dyrkede, og de smukke hindbær har en fin og meget aromatisk smag med en syrlig tone.

De vildtvoksende hindbær er små og særligt aromatiske. Hindbærret er en sart lille størrelse, så pas på med at lægge dem i lag, hvis du vil nyde et helt og saftigt hindbær.

Produktion

Hindbær dyrkes på friland, men beskyttes af tunneller af plastic. På den måde holdes vind og den værste kulde ude. Det betyder også, at sæsonen kan strækkes længere, og avlerne er mere sikre på udbyttet. Planterne vokser i store potter med muldjord, som er nemmere at skifte end at flytte tunnellerne.
Den flerårige hindbærplante findes i mange forskellige sorter, som varierer i farve og udseende og tidspunkt for høst.

Opbevaring

Hindbær skal opbevares i køleskab, men har en meget kort holdbarhed på ca. 1-2 dage. Rens og skyl bærrene nænsomt inden brug.
Du kan godt fryse hindbær ned. Hvis de for eksempel skal bruges til grød eller til en smoothie, kan de fryses sammen i en stor pose. Hvis du vil bruge bærrene hele kan det være en god idé at løsfryse dem, så de ikke fryser sammen til en klump. Så snart de enkelte bær er frosn,e kan de efterfølgende opbevares i fryseren i samme pose.

Vidste du at?

Der kan plukkes fra den samme hindbærbusk over 6 uger, efterhånden som blomsterne forvandles til søde bær. Der både findes røde, gule, sorte, orange og hvide hindbær. Hjorte er helt vilde med hindbær – faktisk så meget at bærret har fået dets danske navn efter hun-kronhjorten, en ”hind”.

Friske hindbær og sprød müsli giver en perfekt start på dagen

Så bliver morgenmaden ikke meget mere lækker.

Så bliver morgenmaden ikke meget mere lækker.

Lav de skønneste hindbærispinde. Blend hindbær, appelsinsaft og banan sammen. Kom i isforme og frys isene mindst 4 timer

Prøv selv at lave lækre ispinde.

Prøv selv at lave lækre ispinde.

Prøv hindbær i en grøn salat – de bidrager med et helt fantastisk og lettere syrligt twist

Hindbær klæder de fleste salater.

Hindbær klæder de fleste salater.

Er du så ikke heldig at have hindbærbuske i haven, finder du dem heldigvis på Bilkas hylder.

Se mange flere opskrifter med hindbær på Bilka Tasting

Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar