Pandekager

Pandekagens dag

Har du varmet panden op og rørt en lækker pandekagedej? Ellers er det bare med at komme i gang.

Den 13. februar er det international pandekagedag. Og det er ikke sådan en nymodens tradition, som nogen lige har fundet på. Den har altid ligget den første tirsdag efter fastelavnssøndag og er en gammel, kristen tradition. De kristne fastede i 40 dage op til påsken og måtte ikke spise noget, der mindede om søde sager eller æg, hvidt mel eller mælk. Så inden fasten kunne begyndes, skulle der ryddes op i lagrene, og pandekager med masser af netop æg, hvidt mel og mælk var en oplagt ret.

I den tid var sukker og æg ikke noget, man fik ret tit, så det blev betragtet som en virkelig fin ret. Det kan vi nok trods alt ikke bilde nutidens børn ind, at det er.

Denne dag går også under navnet Hvide tirsdag. De andre dage i forbindelse med fastelavn hedder i øvrigt noget så fint som flæskesøndag, flæskemandag og askeonsdag.

Pancake Day kaldes også Shrove Tuesday, Fat Tuesday and Mardi Gras (som er fransk for “Fat Tuesday”). Datoen kan variere fra så tidligt som 3. februar til så sent som 9. marts.

Lækre opskrifter

Så det er derfor helt på sin plads at tanke op med en ordentlig stak lækre pandekager på denne grå tirsdag. Det er vist en spise, som både børn og voksne kan blive enige om at elske.

På bloggen finder du masser af opskrifter på pandekager – så kan du lave dem, du synes allerbedst om.

Se opskrifter på nemme pandekager, madpandekager, pandekager i et tårn og meget mere

Skal der chokolade- eller karamelsauce eller andre lækkerier ovenpå pandekagerne, har Bilka et stort udvalg af de lækreste toppings. Læs mere i artiklen om amerikanske specialiteter.

NB! Pandekager skal jo helst vendes i luften. Se hvordan du gør i denne video

Print Friendly, PDF & Email

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar