Se de mange spændende juleøl i Bilka

Smag alle de spændende juleøl

Nogle gange falder julen og sneen tidligt. I år finder du alle de spændende juleøl i Bilka fra uge 43. Så kan du nå at smage dem alle sammen inden den 24. december.

Læs mere om alle de spændende øl, som du kan tage med hjem og smage i år.

Thisted Bryghus Brygmesterens Julekalender

Brygmesteren udtaler:
”Glæd dig til denne smagsoplevelse. Brygmesteren har sammensat en julekalender med ikke mindre end 15 forskellige special øl fra Thisted Bryghus.
Julekalenderen er i dag en tradition blandt mange forbrugere i Danmark – på bryggeriet mærker vi allerede efterspørgslen! ”
Sælges som salgsklar salgsklar ½ pl. indeholdende 15 stk. fordelt på seks forskellige designs.

 

Frejdahl Skolder

Frejdahl Skolder er udviklet specielt til at nyde sammen med Highland Park 12 års whisky. Øllets sødme fanger på
fornemmeste vis whiskyens varmende karakter. Kombinationen af whisky og chokoladenoter fra malten skaber
samtidig en harmonisk og klassisk kombination. Den delikate røgsmag i Highland Park bliver elegant spejlet
i Skolders let røgede aroma.
Denne øl rummer essensen af det rå og vilde vikingeliv.

Øl brygget af bygmalt, hvedemalt, Highland Park 12 år whisky, humle og gær.
Aromaen er af chokolade, tørret bær, let røget, viniøs med en smag, der er rund, sød, vedvarende frugtige eftersmag, mørke frugter, mørk chokolade
Farve: Mørk rav
Alkohol: 6,0% vol.

Fur Christmas Ale

Fur Christmas Ale er en kompleks julebryg af typen Belgian Strong Dark Ale med muscovadosukker og amerikansk humle.
Den passer perfekt til den kraftige julemad, men er også glimrende til enhver hyggestund. Nyd den – det fortjener den! Den vil udvikle sig flot i mange år, og der vil med tiden kunne forekomme et let, naturligt bundfald.
Forsidebilledet på flasken er et mere end 55 mio. år gammelt fossil af en guldlaks, fundet i moleret på Fur.

Grimbergen Brassin de Noël

Grimbergen Noël er en mørk ale med en klar kobberbrun farve, stor vedholdende skumkrone, blød mundfylde og med sød lakrids i eftersmagen. Dufter af vanilje, kandiserede æbler, karamel og malt. Øllen er velegnet til lune retter, andesteg, ribbensteg og andre stegeretter.

Historien lyder, at Grimbergen Noël har sine rødder tilbage til det 12. århundrede, hvor munkene bryggede den krydrede ale på årets høst. Når sneen faldt, åbnede Grimbergen munkene dørene til klosteret og bød byens medborgere ind til stor fest.

Jacobsen Vinterbryg

Jacobsen Vinterbryg 2017 er en rød ale, der er gavmildt tørhumlet med amerikansk humle til en perfekt balance med gode forfriskende egenskaber. Et unikt bryg, brygget på de bedste råvarer fra året, der gik. Smagen er præget af en karamelliseret maltsødme fulgt af et kraftigt, men dog stadig balanceret, bittert efterspil. Duften er rig på malt, frugtighed og citrusnoter fra de amerikanske humlesorter.
Server Vinterbryg til julefrokosten og vinterens rustikke køkken, som stærkt krydrede gryderetter og simremad eller måske steaksandwich og burgers.

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale

Trods sit engelske navn, er denne øl tydeligt inspireret af den typiske nordiske jul. Den er gæret to gange, og tilsat sveskejuice, som gør den endnu mere rund, frugtig og juleagtig. Smagsoplevelsen er sødlig, duften er ristet med anelser af appelsin, citron, kanel og lakrids. Med sin mørke farve og det flotte skum står den smukt – ja vel nærmest som julepynt i glasset.
Nyd den til julefrokosten, anden, gåsen eller grisen med tilbehør – alt det, som de færreste vine kan hamle op med.

Semper Ardens Christmas Ale

Christmas Ale har en varm rødgylden farve og et cremet skum. Brygget på en gavmild blanding af nænsomt tørret og velristet malt, der beriger øllen med fylde og en juleagtig duft af karamel- og nødder. Duften er suppleret af de tilsatte krydderier, stjerneanis og koriander, samt en god aromatisk humle.
Øllet er i kraft af sin fylde, gode balance og høje alkohol særdeles velegnet til julemad eksempelvis ande- og gåsesteg.

Kongens Bryghus Julemumme

Her oplever du en velsmagende og stemningsfuld juleøl, brygget efter en 200 år gammel tradition. Mumme er en øltype, som oprindeligt blev brygget i Braunschweig, men i 1700-tallet blev populær i hele Nordeuropa. Den mørke ale smager og dufter af alle de krydderier og har den sødme, som vi forbinder med julen. Nyd den til den klassiske julemad, f.eks. flæskesteg, and, gås eller kalkun.

La Goudale Noël

Historie om juleøllen:
En gang i efteråret for at imødekomme den nye høst brugte bryggerierne deres reserver af bygmalt og humle for at skabe en enestående opskrift til slutningen af året.
Denne tradition har Brasserie Goudale opretholdt for at skabe en original opskrift til julen.

Bryggerens kommentar:
Ved at bruge en delikat stegt malt, et rigt udvalg af krydderier og humle fra Flandern giver La Goudale Noël en ravfarve, en duft af frugtaromaer afbalanceret af små toner af karamel.

Lottrup 3 Kings Night

3 Kings’ Night er en Ale modeleret efter den klassiske engelske øltyper ESB – Extra Special Bitter. Den er rendyrket britisk i valget af malttyper og to af de mest distingverede engelske humler. Men den bliver forrådt af en karakteristisk amerikansk accent.

Lottrup Queen of Hearts

Queen of Hearts er en frisk let drikkelig jule-øl. Ikke noget med kanel, stjerne-anis eller kardemomme her. Pilsner og Alemalt sørger i kombination med lidt hvedemalt for fylden. Og et par amerikanske humler til at supplere den slovenske Savinskij Goldings, giver dronningen lidt fræk US kant, som man kan forvente af en øl fra Lottrup.

Thisted Bryghus Skt. Peter

Brygmesteren udtaler:

Skt. Peter er udviklet til Dansk Supermarked, og er ”lillebror” til Skt. Nikolaus, hvor der i stedet for de mørke malttyer, er brugt lyse malttyper. Er lagret minimum 5 måneder på lagertanke”
Skt. Peter har en alkoholprocent på 7,0%.

Thisted Bryghus Skt. Nikolaus

Brygmesteren udtaler:
”Til jul skal der ikke spares på noget, og jeg har anvendt en overflod af ædle humler, ristede malte, kandis og egespåner til dette eksklusive bryg. Lagret minimum 5 måneder på tank”
Skt. Nikolaus har en alkoholprocent på 8,2%

Frejdahl økologisk Skuld

Når vikingerne ikke var på togt, var der gang i gryderne. På de store kongshaller i eksempelvis Gudme, Lejre og Tissø skabte kogekoner øl og skønne spiser med enkle og velvalgte råvarer. Honning, urter og andre lækkerier blev til smagfulde retter, der vakte enhver slumrende helt til dåd. Når julen bankede på døren med frost og bid i kinderne, blev fedesvinet slagtet, og Kong Frost (også kaldet Odin) blev inviteret indenfor til gilde. Denne kombination af friskhed og klassisk håndværk er kendetegnet for Frejdahl Skuld –som for øvrigt er en af de nordiske Norner fra mytologien.

En lækker, eksklusiv og økologisk juleøl i ‘Vikinge Voyage’ serien fra Bryggeriet Frejdahl.
Frejdahl Skuld er udviklet til at stå alene, men er også en øl som vil passe rigtig godt i kombination med whisky, hvis man ønsker dette.
Øllets sødme og citrus-/honningnoter fanger på fornemmeste vis whiskyens frugtige og varmende karakter.
Øllen er brygget af bygmalt, humle og gær ed en aroma af citrus, urter, sød malt, honning
Den har en bittersød eftersmag af grapefrugt, modent æble, friskbagt landbrød.
Farven er rav, mørk gylden.
Alkohol: 5,7% vol.

Thisted Bryghus økologisk Julefred

Brygmesteren udtaler:
”Jeg har brugt pilsnermalt, karamelmalt og en anelse hårdt ristet carafamalt til min seneste økologiske julebryg, som er en mildere alternativ til den økologiske Jule Ren. Den har samtidig en god fylde, som karamelmalten bidrager med en diskret sødme, som komplimenterer julebordets lækkerier på bedste vis”
Økologisk Julefred 50 cl. har en alkoholprocent på 5,8%.

Thisted Bryghus Christmas Ale

Brygmesteren udtaler:

”Christmas Ale er udviklet til Dansk Supermarked, er en amerikansk/irsk ”Red Ale”. Farven er dyb rød med en tæt cremefarvet skumkrone. Smagen er præget af malt og frugt, og med en aroma af citrus og orange frugt.  Jule Ale er velegnet såvel til julens frokoster, som til julens gode flæskesteg med tilbehør”

50 cl, Alk. 5,6 % vol.

Refsvindinge Ale No. 24

Ale No 24 er en overgæret ale med viniøs smag og undertoner af mørke frugter som blandt andet blommer samt en anelse lakrids.
Brygges til jul og egner sig fortrinligt til julens fede mad og den traditionelle, danske julefrokost.

Ale No 24 er i handlen op til jul og fås på 50 cl. flaske. Alk. 6,5% vol.

Skovlyst 

Brygmesteren og stiſteren bag Skovlyst øllet er Casper Møller. Han er uddannet Kemiinginør og dereſter brygmester ved Carlsberg. Han siger om Skovlyst øllene:

Skovlyst Øko Hasselbryg

Hasselbusken har altid været eftertragtet for dens herlige nødder. De minder mig om efterårets og vinterens hyggelige stunder. Netop som denne skønne juleøl, hvor jeg har brugt letristede hasselnødder.

5,2 % 500 ml.

Skovlyst Julebryg

Når efteråret nærmer sig, glæder jeg mig altid til at sætte årets Julebryg i gang ved brygkedlerne. Her finder jeg de juleingredienserne kanel og brun farin frem. Jeg synes dog, at det er fyrretræets karakter, der giver øllet den helt særlige smag, som passer perfekt til julemaden og hyggestunderne.

5,5 % 500 ml.

Ørbæk Økologisk Santa C 
Ørbæk Santa C er en fyldig juleøl med en flot gylden farve og en dejlig smag af jul. Den er brygget på økologisk dyrkede malttyper. Vandet pumpes op få meter fra Ørbæk kildens udspring.

5,8 % 500 ml.

Ørbæk Økologisk Red Deer Christmas IPA
Ørbæk Økologisk Red Deer Christmas IPA er en fyldig øl med stor mundfylde og med let behagelig bitterhed. Den er velegnet til det danske julebord, hvor den vil gøre sig godt til bl.a. sild eller som ledsager til den danske julemad. Bør serveres ved 7-9 grader.

5,8 % 500 ml.

Ørbæk Fionia Christmas On Board Ale 
Ørbæk juleøl er brygget med udgangspunkt i den belgiske juleøl. Øllet har en nøddebrun farve med cremet skum. Denne juleøl har en kompleks næse med noter af blommer og rosiner, som rundes af med en sødlig smag, hvor man fornemmer chokolade og nøddesmagen fra de ristede malttyper.

6,5% 12 x500ml.

Shepherd Neame Christmas Ale
En varm ravfarvet juleale med en frugtagtig aroma. Krystalliserede vinterfrugter kombineret med en krydret humle giver denne ale den bløde varme fra alkohol, som munder ud i en ren humle eftersmag.

7,0 % 8×500 ml.

Brewdog Slotmachine

Slot Machine er en rødlig rug IPA – en IPA læsset med klæbrig, krydret rug samt maltet byg. En tør, toasty IPA, der er perfekt både sommer og vinter. Den er pakket med saftig tropisk frugt aroma og bitter citrus noter, som munder ud i en dejlig balance mellem humle og malt.

5,2 %

Derudover finder du også:

  • St. Feuillien Cuvée de Noël
Find din egen favorit blandt årets mange spændende juleøl

Find din egen favorit blandt årets mange spændende juleøl

Print Friendly, PDF & Email

, ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar