Du ka’ få lammekød i Bilka, som kommer fra New Zealand og Chile – to lande med stolte traditioner indenfor lammeopdræt.

Lam – let og lækkert

Du ka’ få lammekød i Bilka, som kommer fra New Zealand og Chile – to lande med stolte traditioner indenfor lammeopdræt. Dyrene går på vidtstrakte græssletter med masser af plads og masser af føde, hvilket giver kødet fra disse lande en ekstra rund og mild smag – og i øvrigt gør den gamle fordom om, at lam smager af uld til skamme.
Med sin fine rosa farve og saftige, møre kød er lam et hit blandt de fleste madører.

Lam er for mange forbundet med påsken, men flere og flere har fået øjnene – og munden – op for det lækre kød og også begynder at servere lam som eksempelvis en del af nytårsmenuen, da kødet er en delikat substitut for oksekød og passer godt sammen med det meste tilbehør.
Lammekød er mørt, og når du krydrer det, kan du altid få den rigtige smag frem. Til at krydre dit lam er især hvidløg, rosmarin og citron rigtig godt.

Slagtermesteren anbefaler

Slagtermesterens anbefaler det lækre lammekød, fordi de er født og opvokset på nogle af de mest naturlige og miljø-rene perler på kloden med masser af sol og frisk luft. De har adgang til frisk græs hele året rundt og er fritgående med masser af plads i naturen. Netop disse vilkår er afgørende for den fantastiske smag og mørhed.

Vores leverandører er underlagt de strengeste udvælgelses-kriterier. Lammene skal opdrættes på friland, og bønderne skal benytte sig af bæredygtige metoder, herunder overholde internationale dyrevelfærdsregler, samt have en indgående forståelse for naturligt opdræt. Netop med disse opdrætsmuligheder i ideelle mikroklimaer kan vi tilbyde dig lammekød i topkvalitet.

Hos slagteren har vi hver dag et stort udvalg af lækre lamme-udskæringer, og du er selvfølgelig mere end velkommen til at stille spørgsmål om tilberedning af kødet.

Prøv disse lækre opskrifter med lam:

Find mange flere opskrifter med lam

Se hvordan du steger lammekødet, så du får det bedste kød og den bedste oplevelse i vores stegeguide.

Bilkas indkøber, Klement Hinkbøl Ribergaard, har nøje udvalgt sine to leverandører af lam for at finde det bedste lammekød.
Den ene er fra Chile og den anden New Zealand.

Godt med plads i Chile

I Patagonien ved Chiles sydspids går Simunovic’ får og lam på åbne græssletter med masser af plads og de reneste vandløb. Hvert får får i snit et lam og har 1 hektar land at boltre sig på, så der er ikke hverken pladsmangel eller indhegning!

Dyrene går frit hele dagen på det store område, der svarer nogenlunde til størrelsen på hele Samsø, og græsser på det frodige græs, som er med til at give lam fra Patagonien i Chile sundt, magert og næringsrigt kød – samt en fantastisk smag.
De bliver dagligt tilset af cowboys, der rider rundt for at forstyrre dyrene mindst muligt i deres færden og der er ingen tvivl om, at Simunovic’ lam har det bedste dyreliv, man kan forestille sig.

Regionen er omgivet af vand og Humboldt strømmen fra Antarktis bringer køligt vand op langs den sydamerikanske kyst, hvilket giver milde temperaturer samt rigelige mængder nedbør. Det giver optimale levebetingelser for lammene i Chile og blandt andet grobund for noget af det reneste, sundeste og mest saftige græs i verden, til glæde for lammene – og os.

Dyrene fra Simunovic i Chile færdes i flokke i pagt med naturen helt uden brug af medicin og vækstfremmere.

Miljøren perle i New Zealand

Lammene fra New Zealand er født og opvokset på et af de mest naturlige og miljø-rene perler på kloden med masser af sol og frisk luft. De har adgang til frisk græs hele året rundt og er fritgående med masser af plads i den skønne New Zealandske natur. Netop disse vilkår er afgørende for den fantastiske smag og mørhed.

Vores leverandører er underlagt de strengeste udvælgelses-kriterier. Lammene skal opdrættes på friland, og bønderne skal benytte sig af bæredygtige metoder, herunder overholde internationale dyrevelfærdsregler, samt have en indgående forståelse for naturligt opdræt. New Zealands særlige opdrætsmuligheder i ideelle mikroklimaer gør, at vi kan tilbyde dig lammekød i topkvalitet.

Lam opdrættet på græs har et naturligt højt indhold af omega 3 samt vigtige vitaminer og mineraler.

Print Friendly, PDF & Email

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar