Insektsnacks fra Enorm

Larve-lækkerier

De fleste vil helt sikkert ryste på hovedet og rynke på næsen, hvis de bliver budt på insekter. Men det forsøger folkene bag firmaet Enorm at ændre. De vil nemlig gerne have danskerne til at se insekterne, som de selv gør: De skal være en del af vores fødevarer, fordi de er miljø- og klimavenlige, sunde, og smager godt.
Så næste gang du er lækkersulten, sidder du måske med hånden i et glas orme med chilismag i stedet for en pose chips.

– Vi vil gerne sprede budskabet om insekters fordele som animalsk proteinkilde og gøre det nemt for forbrugeren at få en bid af fremtiden. Den gode historie skal fortælles, så vi kan få flere til at spise insekter. Dermed kan vi nedbryde den kulturelle barriere overfor at se dem som en del af vores fødevarer. På sigt skal insekter indgå som en ingrediens til produktion af fødevarer, siger Lasse Hinrichsen.
Han er ophavsmanden til Enorm og den, som startede med at eksperimentere med at omsætte melormene til spiselige snacks.

Ristede melorme

Insektsnacken består af ristede melorme. Melormen er sjovt nok slet ikke en orm, men en larve..
De ristede larver har en dejlig sprød konsistens. De har en mild nøddeagtig smag og et strejf af umami. Enten krydret med den spidse, friske chili eller med det dejlige 90’er krydderi, sourcream & onion, der giver en mild syrlig smag som du ikke kan modstå.
Insekter er bæredygtige at opdrætte. De er sunde, da de indeholder animalske proteiner og sunde fedtsyrer. Samtidig er det en velsmagende, social, sjov og opsigtvækkende snack.

Melormene er opdrættet til human konsum i et lukket og kontrolleret miljø på en insektfarm i Holland.

Du finder de spændende snacks på hylderne i Bilkas hypermarkeder.

Bliv inspireret

På Enorms hjemmeside kan du hente inspiration til forskellige retter med larver – prøv Hot Dog med ristede sour cream & onion larve, Pandekager med ristede chililarver, Ærtesuppe med Ristede Chililarver som topping eller Mozzarellakugler rullet i knuste Chililarver. Få masser af larve-inspiration hos Enorm

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar