Lav din egen sushi

Lav din egen sushi

Vil du prøve at lave hjemmelavet sushi? Sushi Daily, som er Bilkas sushi-ekspert, giver gode råd til, hvordan du selv kan lave sushi.

Til forberedelsen skal du bruge:

Ris til Sushi

En blanding af forskellige ristyper som nøje udvælges af Sushi Dailys kokke til at lave den perfekte sushi.

Sushisu

Et færdigblandet produkt til at hælde over ris for den perfeke balance som beskrevet på æsken af SushiDaily Ris.

Et færdigblandet produkt som hældes over risene for at skabe den perfekte balance. Læs beskrivelsen på SushiDaily Ris-æsken.

Nori Tang

Den ristede tang brugt til at lave sushiruller som urumaki og maki og mange andre forskellige.

Den ristede tang bruges til at lave sushiruller som urumaki og maki og mange andre forskellige.

Bambusmåtte

Brug den traditionelle måtte til at rulle din sushi. Det gør det meget nemmere at holde styr på dit fyld og risen.

Brug den traditionelle måtte til at rulle din sushi. Det gør det meget nemmere at holde styr på dit fyld og risen.

Du finder alle produkterne ved Sushi Daily på hylderne.

Yderligere ingredienser til servering af din sushi: 

Soja

Brugt som dybbelse til din sushi.Når man spiser nigiri, skal man dyppe siden med fisk ned i sojaen for ikke at oversalte.

Brugt som dyppelse til din sushi. Når du spiser nigiri, skal du dyppe siden med fisk ned i sojaen for ikke at oversalte.

Wasabi

Kom direkte på din sushi for at forbedre smagen af din sushi. En ægte sushi-lover vil vide, at i Japan blander man det ikke i sin soja.

Kom wasabien direkte på din sushi for at forbedre smagen af din sushi. En ægte sushi-lover ved, at i Japan blander man det ikke i sin soja.

 

 

Ingefær

Marineret ingefær som skal bruges til at rense munden mellem fisk og sushi for at kunne nyde de forskellige smage.

Marineret ingefær som skal bruges til at rense munden mellem fisk og sushi for at kunne nyde de forskellige smage.

 

Sådan laver du sushi derhjemme:

For at lave cirka 1,2 kilo kogt ris, kommer du 500 gram SushiDaily Ris og 700 ml vand i en gryde. Bringe vandet i kog. Skru ned, så den simrer i 20 minutter og fjern derefter gryden fra varmen. Lad risene hvile i gryden med låg på i 10 minutter.
Når risen er færdig, skal den blandes med 150 ml SushiDaily Sushisu. Vejledningen står også på æsken, som du kan købe i Sushi Daily-kiosken i Bilka.

Sådan ruller du den perfekte sushiroll:

Følg trinene for at lave den perfekte sushi roll

 

  1. Tag et stykke SushiDaily Nori og skær over på midten, og læg det på bambusmåtten med den glatte side nedad.

    Skær rullen i 8 stykker.

    Skær rullen i 8 stykker.

  2. Tag en håndfuld ris og dæk hele stykket, men efterlad en kant på 1 cm i toppen, som gør det lettere at få lukket rullen.
  3. Læg de ingredienser du ønsker i rullen, som vist på tegningen og sørg for, at det er ligeligt fordelt.
  4. Så skal vi rulle! Brug tommelfingerene til at løfte og rulle måtten, mens de andre fingre holder dit fyld i rullen. Sørg for at rulle den så stramt som muligt.
  5. Når din rulle er færdig, skal enderne skæres af med en fugtig kniv, og din rulle skæres op i 8 stykker.

 

Få mere inspiration i videoen

 

Husk at købe råvarer af høj kvalitet , når du skal tilberede din sushi hjemme.
Spørg endelig vores Sushi Daily Artisans til råds

Sushiens ABC fra Sushi Daily

Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar