Øko-glad? Bilka gør det nemt og billigt for dig

Øko-glad? Bilka gør det nemt og billigt for dig

Bilka har Danmarks største udvalg af økologiske varer og gode priser.

Økologi i Bilka er først og fremmest din mulighed for at vælge et økologisk alternativ til de konventionelle fødevarer. Og der har vi gjort det nemt for dig. Med Danmarks største udvalg indenfor økologiske varer, er du sikker på altid at kunne finde varen i en økologisk version.

Bilka har i dag over tusind økologiske varer i fast sortiment, så du ikke behøver gå på kompromis med dine indkøb, hvis du vil leve økologisk. Foruden fødevarerne har Bilka en række andre økologiske varer, for eksempel tøj, der er produceret af økologisk bomuld.

Den anden søndag i hver måned kan du spare 25 procent på næsten alle økologiske varer i Bilka. Læs mere om Bilka Weekend

Økologiske æg

I Bilka får vi vores økologiske æg fra Hedegaard. Der er mange gode grunde til at vælge økologiske æg, blandt andet har de økologiske høner mulighed for at færdes ude hele året rundt – fra solopgang til solnedgang.

Når solen står op, åbnes lågen til hønsegården, og de løber ud. De bestemmer selv, hvornår de vil tilbage ind i stalden, og de fleste gør det først ved solnedgang. I staldene må der højest være seks høner per m2 nytteareal, og gulvet skal være dækket med strå, høvlspåner, sand eller tørv.

Hønerne bliver fodret med økologisk grovfoder og frisk grønt, og de må ikke næbtrimmes. Sammenlignet med andre høner har de økologiske desuden mere plads på siddepind og i reder.

Økologisk kaffe

Du finder flere økologiske kvalitetskaffer i Bilka. En af vores leverandører af økologisk kaffe er Peter Larsen Kaffe. Peter Larsen Økologisk Kaffe er en skøn blanding af økologisk dyrket kaffe fra Syd- og Mellemamerika. Bønnerne bliver håndplukket, tørret og herefter ristet nænsomt for at sikre den bedst mulige kvalitet. Det giver en unik smagsoplevelse.

Desuden er kaffen fairtrade-mærket. Det vil sige, at kaffebønderne er sikret bedre handels- og levevilkår. Bedre vilkår og flere muligheder betyder, at producenter i udviklingslande kan begynde at investere i deres produktion og lokalsamfund og dermed skabe en mere bæredygtig fremtid.

Læs mere om Fair Trade

Økologisk oksekød

Når du køber oksekød med det røde Ø-mærke i Bilka, er du garanteret kød fra dyr, der er født, opvokset og slagtet på dansk jord. Dyrevelfærden er prioriteret i alle led af produktionen, for eksempel lever kvæget på græsmarker i sommerhalvåret og i en løsdriftsstald om vinteren med strøelse på gulvet og god plads.

I forhold til konventionel kvægopdræt er du sikret dobbelt så lang tilbageholdelsestid ved medicinering samt en skånsom transport. Der er også taget hensyn til miljøet, for eksempel er foderet 100 % økologisk, ligesom du undgår GMO, kunstgødning, sprøjtemidler, farvestoffer og kun i ringe omfang finder tilsætningsstoffer i kødet.

Alle økologiske køer er kontrolleret og godkendt af Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.

Økologisk svinekød

Når du vælger økologisk svinekød i Bilka, vælger du høj dyrevelfærd og en miljøvenlig produktion. Du vælger samtidig kød fra grise, der er født, opvokset og slagtet i Danmark, og hvor transporttiden derfor er minimeret.

Alle økologiske grise bliver født i hytter på friland. De fravænnes tidligst efter syv uger og ingen griseunger får kuperet halen. Smågrisene har med andre ord fået en rigtig fin start på livet.

Grisene har under hele deres opdrætstid adgang til et udeareal, der er altid halm på deres liggeareal, og eventuel medicinering sker kun efter tilsyn af dyrlæge. Der er dobbelt så lang tilbageholdelsestid ved medicinering af økogrise sammenlignet med konventionelle grise.

Foderet er 95 % økologisk, og du undgår GMO, kunstgødning, sprøjtemidler og farvestoffer. Desuden er der kun i ringe omfang brugt tilsætningsstoffer i det økologiske grisekød.

Mere:

Læs mere om mærkning 

Vil du vide mere om økologi, kan du læse mere hos Økologisk Landsforening

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar