Poke Bowls

Poke Bowls – sushi på den nemme måde

Poke Bowls er sushi på en anden måde – den lette måde. En Poke Bowl er mere en salat, hvor du bruger de ingredienser, du normalt ville putte i en sushi. Poke udtales POH-keh og afspejler den hawaiianske betydning af selve ordet – skive og skære – fordi skålene faktisk er sammensat af skåret kød og fisk sammen med grøntsager i en skål.

Poke Bowlsene har været et kæmpe hit i USA det seneste års tid, men er i virkeligheden en gammel ret, som stammer fra Hawaii. Det skulle efter sigende være Hawaii-anernes yndlingsret, og det kan man godt forstå. Den er nemlig velsmagende, lækker og sund.

Nærmest uanset hvilket supermarked, du går ind i i Aloha-staten, finder du en hel skranke fyldt med gode sager til Poke Bowls’ene. Der er alle mulige kombinationer af alle de gode sager, som du kan putte i retterne.

Efter at Poke Bowls er blevet trendy i USA, har skålen fået en makeover med trendy restauranter og madboder og nye, moderne ingredienser som quinoa, zucchini nudler og tomater. Der er ikke noget i vejen med de nye, sunde ingredienser, men kokkene fra Hawaii, som har lavet Poke Bowls på den klassiske måde synes, at det nærmest er et overgreb på deres ret.

Du kan eksperimentere med retterne, som du vil. Her får du nogle forslag:

Poke Bowl med kylling, mango og hoisin

Poke Bowl med laks, grøntsager og spicy mayo

Poke Bowl med grøntsager, sprøde kerner og chili-mango dressing

Poke Bowl med laks, avocado og sojadressing

Poke Bowl med laks, avocado og sushi ingefær

Poke Bowl med tofu, edamame og wasabimayo

Print Friendly, PDF & Email

, ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar