Bilkas bagere arbejder med de nye brød

Princip-brød – brød med smag og fylde

Elsker du et godt brød med masser af smag og en god krumme? Din Bilka Bager udvider sortimentet med en lang række nye, spændende brød i princip-serien.

Der bliver drysset mel i hævekurvene, inden de nye princip-brød kommer i.

Der bliver drysset mel i hævekurvene, inden de nye princip-brød kommer i.

Bilkas Bagere har udviklet en ny række brød i den velkendte kvalitetsserie princip, hvor du også finder en lang række andre kvalitetsfødevarer.

Bagerne fra de enkelte Bilka hypermarkeder har mødtes omkring udviklingen af princip-brødet og afholdt en workshop, hvor de fandt frem til den perfekte måde at lave brødene på, og hvordan de skulle se ud. Og efter at have studeret, prøvebagt og ikke mindste prøvesmagt, er brødene nu klar til at komme ud til kunderne.

Stenformalet mel
Alle brødene er bagt med stenformalet mel.
Stenformaling er en helt unik måde at male mel på. En roterende sten knuser kernerne mod en stillestående sten. Det betyder, at kornets dele ikke separeres fuldstændig, som de ville gøre ved den traditionelle valse-metode.
Denne metode er rigtig god for det færdige mels egenskaber. Det sigtes kun let, så der er både kim og klid tilbage i melet. Det er med til at give brødet en fantastisk smag og konsistens. Brødets smagsoplevelse er helt unik blandt andet på grund af indholdet af kim og kliddele.

Surdej

Alle bagerne har haft fingrene i de spændende brød og været med til at forme dem.

Alle bagerne har haft fingrene i de spændende brød og været med til at forme dem.

I alle princip-brødene indgår der en Biga – en havre-surdej. Bigaen er en fordej, som er med til at give brødets dets karakter – en flot brun karamelliseret, sprød skorpe og masser af smag

Bigaen laves dagen før med et minimum af gær og modnes i køleskab i en dag. Her udvikler den naturlige smagsstoffer, som er med til at fremhæve brødenes unikke smag og farve. I modsætning til en almindelig surdej tilfører bigaen brødet en masse smagsnuancer, mere end den er et hævemiddel. Men samtidig bruges der et minimum af tilsat gær.

Koldhævning
Alle dejene til princip-brødene er koldhævede. Det fremmer smagen og højner brødets kvalitet.
Brødet får god tid til at udvikle sig, og det giver både en rigere smag og en mere saftig krumme. Og så holder den rustikke, sprøde skorpe på fugten i brødet, så det holder sig friskt og svampet længere.

Indenfor princip brødserien finder du:

Et lyst Manitoba-brød

Brødet findes både som sno-baguetter og rustikke stykker

Manitoba er en hvedesort, som oprindeligt stammer fra Canada. Melet er opkaldt efter den canadiske provins Manitoba. Det har et meget højt proteinindhold, som er med til at give en stærk mel med rigtig gode bageegenskaber. Melet optager meget vand, hvilket er med til at give en saftig krumme og et brød, som holder sig friskt længe

Et mørkt Manitoba maltbrød

Princip Manitobabrød og Princip snoet Manitobabrød

Princip Manitobabrød og Princip snoet Manitobabrød

Brødet findes både som sno-baguetter og rustikke stykker og indeholder let sigtet stenformalet manitobamel, maltsirup, græskarkerner, solsikkefrø og hørfrø. Alle ingredienserne giver brødet endnu mere af den gode smag.

Speltbrød og rustikke stykker

Spelt er et af de ældste hvedekorn, vi kender. Melet er karakteristisk ved at have et højt proteinindhold. I modsætning til manitoba er proteinet skrøbeligt – hvilket betyder, at dejen ikke kan/må æltes for meget.

Bagning med speltmel giver det færdige  bagværk sin egen helt karakteristiske smag (lidt nøddeagtig) samt en gyldenbrun farve.

Princip Rugbrød

Rugbrødet er bagt med stenformalet let sigtet rugmel.

Princip Maltrugbrød med Quinoa

Brødet indeholder let sigtet stenformalet rugmel, rugkerner, rød quinoa, maltsirup og rugsurdej.

Quinoa hører hjemme i Andesbjergene, hvor den har været dyrket i omkring 5.000 år, typisk i meget kolde områder i stor højde. Det er et såkaldt superfood med mange gode egenskaber. Quinoa er, hvad der kaldes et komplet protein, som betyder, at det indeholder alle ni essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan producere og derfor skal indtage gennem maden. Det er fiberrig og har gode antioxidanter.

Princip Kernerugbrød

Brødet er bagt med let sigtet stenformalet rugmel og indeholder rugflager, solsikkekerner, græskarkerner, maltsirup, rugsurdej og sesam.
Det er et rugbrød med mange synlige kerner.

Læs mere om Bilkas bager

Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar