Iberico rack

Prøv det lækre spanske Iberico-kød til nytår

Iberisk grisekød.. Måske det bedste grisekød i verden!

Iberisk svinekød er kendt og respekteret over hele verden for den fantastiske fedtmarmorering, mørhed og smag – og vi er nu stolte af at kunne tilbyde dette kød i Bilka. Prøv det eksempelvis til nytårsmenuen, hvor Bilka har et begrænset parti af Iberico rack og Iberico mørbrad.

Iberico svinekød kendetegnes ved at have en mørkere kødfarve end almindeligt svinekød, sin marmorering og smag. Desuden har Iberico svinekødet et højt indhold af oliesyre, som gør kødet kolestorolvenligt.

Iberico-kødets kendetegn:

  • Kongen af grisekød – Iberico er grisekødets svar på Wagyu
  • Nøje udvalgt raceopdeling – moderen 100%: Iberico. Faderen 100% Duroc.
  • Kendetegnes ved sin mørkere kødfarve set i forhold til almindeligt grisekød
  • Udsøgt marmorering og smag

Iberico-grisen går og hygger sig på den Iberiske halvø – som udgøres af blandt andet Portugal og Spanien.

Grisen har pænt sagt en rigtig god appetit og tendens til lidt for meget på sidebenene. De er blandt andet rigtig gode til at samle fedt i musklerne og i det øverste hudlag. Den høje andel af fedt i musklerne giver en rigtig flot marmorering af kødet. Iberico-grisene får en sund tilpasset diæt med blandt andet oliven-ekstrakter og korn. Dette medfører blandt andet, at kødet har et højt indhold af umættede fedtsyrer. Samlet giver det et rigtig godt produkt.

Iberico mørbrad

Iberico mørbrad

Den iberiske gris kan have forskellige farver. Den kan gå fra rød eller mørk til sort over i gråt og have meget eller intet hår og en meget mager krop – denne type lægger ben til den velkendte sortfodsskinke.

Iberico-grisene har ekstra god plads, så de render derfor mere rundt og brænder kalorier af. Det giver dem nogle meget fine knogler.

Tips til tilberedningen

  • Kødet skal være rosa i midten, ellers ødelægger du kødet og smagen.
  • Tenderloin kan grilles, steges og komme i ovnen – eller prøv dem som tykke medaljoner, som steges kort i en megavarm pande med olivenolie. Kødet smager himmelsk uden sovs bare med lidt Maldon salt.
  • Kronerne anbefales det at stege på på grillen eller pande – igen skal kødet være rosa i midten.
Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar