Græskarpolenta med svampe og spinat

Græskarpolenta med svampe og spinat

Brug den som forret til 4-5 personer eller som vegetarhovedret til 2-3 personer.

Der er mange, der er vilde med polenta – både som en selvstændig ret eller som tilbehør. Her er der masser af græskar i polentaen. Det giver en fin smag, og så står retten lidt stærkere, eksempelvis som vegetarisk hovedret. Her er der brugt butternutsquash, men andre græskar, eksempelvis hokkaido, kan også sagtens bruges. Brug de svampe du kan lide og som er i sæson. Kejserhatte er store, fyldige og er superskønne og mættende.

Il Fornaio har hentet den økologiske polenta hos Molino Filippini nordøst for Milano. Familievirksomheden blev grundlagt i starten af 1900-tallet i byen Teglio på grænsen til Schweiz. Her mellem bjergene har majsen fantastiske vækstbetingelser, og her har polenta i århundreder været en hjørnesten i kosten – og netop sten har stor betydning for din polenta. Molino Filippini maler nemlig stadig korn i den gamle stenmølle, hvor møllestenene giver majsmelet den helt særlige tekstur, som skal til for at lave perfekt polenta.

Produkterne i opskriften er fra Il Fornaio. Il Fornaio betyder “Manden ved stenovnen” og er kompromisløst italiensk. Læs mere om Il Fornaio.

 

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifts-vurdering

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Om skribenten

Relaterede opskrifter