Hot Buttered Rum Cocktail

Hot buttered Rum Cocktail

Hot Buttered er en fest i et glas! Med fyldig mørk rom, smeltet smør (ja du læste rigtigt, smeltet smør) kommer alle rommens smagsnoter virkelig til udtryk i denne cocktail. En perfekt vintervarmer!

Roms historie
Mange mener, at rommens tilblivelse til dels kan tilskrives Columbus. For det var ham, der bragte sukkerrørene til  Caribien, og netop sukkerrør gør det muligt at fremstille rom. Når sukkeret blev udvundet, opstod restproduktet melasse. Melassen viste sig at være nyttig i fremstillingen af rom, som begyndte omkring 1650.
Den første rom var meget stærk og havde en slem smag, da de første romproducenter ikke vidste nok om destillation. I løbet af 1700-tallet blev rom udbredt i England, og drikken blev i mange år serveret i den britiske flåde. Efter 2. verdenskrig steg populariteten, da de amerikanske soldater bragte rommen med hjem fra Cuba. I dag anser mange rom som et luksusprodukt på linje med whisky og cognac.

Captain Morgans historie
Seagram Company startede i 1944 med at producere rom under navnet Captain Morgan Rum Company. Seagrams direktør Samuel Bronfman opkøbte et lille destilleri ved navnet Long Pond af den jamaicanske regering. Blandt køberne af den rå rom fra Long Pond, var et apotek på Kingston ved navnet Levy Brothers. Levy familien specialiserede sig i at købe rå rom, for derefter selv at
tilsætte en unik blanding af medicinske urter og krydderier. Herefter lod de blanding aldres og hældte den på flasker. Bronfman smagte denne rom og blev så vild med den, at han opkøbte
rettighederne til den også. På denne måde blev den unikke smag af Captain Morgan rom, som vi kender den i dag, til.

Captain Morgan Jamaican Rum

Captain Morgan Jamaican har en rig og mørk smag med et røget ‘finish’. Den er en oplagt mixer i drinks, gerne med en god Ginger Beer.

Drinken svarer til 1,5 genstand.

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifts-vurdering

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Om skribenten

Relaterede opskrifter