Hot Toddy

Hot Toddy

Ordet “toddy” stammer fra toddy drinken i Indien, som er produceret ved gæring af saft af palmetræer. Ordet ‘Toddy’ betyder “en drik fremstillet af spiritus med varmt vand, sukker og krydderier” og kan dateres helt tilbage til 1786.

Drinken svarer til 1 genstand.

Whiskey
Få alkoholiske drikke bliver dyrket med samme passion som whiskyen. Den gyldne drik  rummer et hav af forskellige smagsnuancer og oplevelser. Mange whiskyer – især de skotske –  har en særlig røget og kraftig smag. Andre er mere blide med noter af frugt og blomster.  Hver en whisky har unikke smagsnoter og er helt sin egen. Det er grunden til, at whisky er den foretrukne spiritus for mange mennesker verden over.
Både skotterne og irerne tager æren for at have opfundet og introduceret whisk(e)yen. Mange mener, at irske munke var de første. Men skotterne henviser til et dokument fra 1494, som fortæller om fremstillingen af ”aquavite”, eller ”livets vand”, som noget af den første whisky blev kaldt. I dag har skotterne mere end 100 destillerier og hævder derfor, at Skotland er den førende whiskyproducent i verden. Andre lande har dog også stolte whiskytraditioner, blandt andet USA og Canada, som står for store dele af bourbonproduktionen.

Johnnie Walker
Johnnie Walker blev grundlagt i 1820. Johnnie Walker er verdens førende skotske whiskybrand. Johnnie Walker Blended Scotch whisky var en af verdens første ægte globale brands. Allerede i 1920, 100 år efter den første lancering, blev whiskyen distribueret i over 120 lande, i dag distribueres den i næsten 200 lande. På verdensplan sælges der hvert sekund seks flasker Johnnie Walker Blended Scotch Whisky.
Så tidligt som i 1879 var brandet nået om på den anden side af jorden og i 1920’erne havde Johnnie Walker sat et banebrydende skotsk whiskyspor verden rundt på over 120 markeder.

Johnnie Walker Red Label er verdens mest solgte whisky og brandets pionerblend. Whiskyen har en karakteristisk smag, som både er bestemt, en anelse røget, varm og sødlig. Whiskyen domineres desuden af peber- og ingefærnoter, som efterfølges af en lang røget eftersmag. Whiskyen egner sig exceptionelt som base i cocktails eller alene med isterninger.

Johnnie Walker Black Label er en blend mellem 35 af de bedste maltwhiskyer fra Skotland, som alle er over 12 år gamle. JOHNNIE WALKER BLACK karakteriseres af en dyb farve, rig aroma og udpræget røgsmag. Desuden dominerer honning og nøddenoter whiskeyens smag.

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifts-vurdering

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Om skribenten

Relaterede opskrifter