Krondyr-mørbrad og pie med cremet rodfrugter og grønkål

Krondyr-mørbrad og pie med cremet rodfrugter og grønkål

500-600 g krondyr mørbrad
Olie til stegning
Salt og peber
4 kviste timian
1 portion vildtsauce med solbær til servering – se opskrift

Pie
4 stk. gulerødder skåret i grove tern
6 stk. persillerødder skåret i grove tern
1/2 knoldselleri skåret i grove tern
2 gode håndfulde hakket frisk grønkål
200 ml fløde
Revet skal og saft af én citron
2 spsk. grov sennep
1 pk. butterdej i rulle
1 æggeblomme

Varm en smule olie på en pande og tilsæt rodfrugterne og hakket grønkål. Lad grøntsagerne riste på panden i 5 min. Tilsæt fløde, revet citronskal og saft sammen med det grove sennep. Lad simre i 3 min. og smag til med salt og peber. Kom det hele i et passende ovnfast fad. Pensl butterdejen med let pisket æggeblomme rids evt. et mønster med en gaffel. Dæk hele overfladen med butterdej, så dejen falder ca. 2 cm ud over kanten af fadet. Bag pie’en ved 180 grader, indtil den er flot gylden og sprød – ca. 25 min.
Mørbraden steges på en varm pande med en smule olie og timiankvistene.  Brun kødet på begge sider og smag til med salt og peber. Når pie’en er færdig, tages den ud af ovnen og hviler i ca. 10 min. inden servering. Steg kødet færdig i ovnen i 5-6 min. Varm saucen imens. Lad kødet hvile på et skærebræt i 10 minutter, inden det skæres i tykke skiver og serveres sammen med vildtsauce med solbær samt pie.

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifts-vurdering

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Om skribenten