Rød rissalat med sæsonens frugt

Rød rissalat med sæsonens frugt

Produkterne i opskriften er fra Il Fornaio. Il Fornaio betyder “Manden ved stenovnen” og er kompromisløst italiensk. Læs mere om Il Fornaio.

Røde fuldkornsris gror vildt i leret jord. Risen har en fin aromatisk duft og en fast kerne. Under fremstillingsprocessen fjernes kun den yderste del af skallen, hvorved hele kim- og skaldele
bevares. Risene har et højere indhold af kostfibre end traditionelle fuldkornsris – 4,5 g pr. 100 gram. Risenes faste kerne egner sig fortrinligt til at blive blandet med grøntsager og marinader.

Il Fornaios økologiske Bella Cerignola oliven er store og faste i kødet og kommer fra området omkring byen Cerignola i regionen Puglia. Deres grønne farve og friske smag er unik for området. De er ikke behandlet på nogen måde og ligger i saltvand og intet andet. Der er masser af bid og en mild friskhed i disse oliven, og de egner sig perfekt til snacks eller i salater.

Il fornaios middelhavssalt er håndhøstet og tørres i solen fra Riserva Naturale Irientata på Siciliens vestkyst. Her løber den såkaldte via del sale – saltvejen – mellem byerne Trapani og Marsala.
Håndværket og høstmetoden kan spores helt tilbage til, da fønikerne var et handelsfolk ved middelhavet. Dengang såvel som i dag omtales saltet som det hvide guld.

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifts-vurdering

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Om skribenten

Relaterede opskrifter