Stjernebrød med basilikumspesto

Stjernebrød med basilikumspesto

Il Fornaio betyder “Manden ved stenovnen” og er kompromisløst italiensk. Læs mere om Il Fornaio.

De følgende Il Fornaio-produkter er brugt i denne opskrift:

Fuldkorns Durummel
Fuldkorns durummel er en ur sort af hvede, som indeholder hele kornet inklusiv skaldele og kim. Det giver en grov og fiberrig mel, som er velegnet til bagning af groft og rustikt brød. Durummel har desuden et lidt højere indhold af fibre i forhold til almindeligt hvedemel.
Il Fornaio fuldkorns durummel vokser også i højlandet i Ragusa området, hvor det får sit gyldne skær i solen på sydvendte bakkeskråninger. Området er velsignet med en frisk sommervind og milde temperaturer, som gør en senere høst mulig og dermed en længere modning af kornet. En langsom modning giver et højere indhold af gluten, som giver dejen elasticitet og bedre bage egenskaber.

Tipo 00 hvedemel
Tipo 00 hvedemel henter Il Fornaio i regionen Emilia Romagna i Norditalien. Herfra kommer noget af verdens bedste hvedemel. Som med alle andre frugter og grøntsager giver solens stråler kraft og smag, det samme er gældende for korn. I mange tusinde år har Valle Padana, hvor Po floden passerer igennem, været et beriget sted for dyrkning af korn.
Il Fornaios hvedemel ”Tipo 00” er af fineste formaling – i gamle dage forbeholdt kagespisere og sarte ganer. Ren og uskyldshvid bliver dejen, silkeblød og let at arbejde med, og med en skorpe så sprød. Hos I Il Fornaio indgår hvedemel ”Tipo 00” i karakteristiske italiensk brødsorter som f.eks. filone, primitivo og francesone.

Grøn pesto med DOP basilikum
I Ligurien i Norditalien findes det bedste mikroklima for at dyrke basilikum. De friske basilikumskud stødes i en morter sammen med extra jomfru olivenolie, ægte DOP parmesanost, pinjekerne og helt specielt valnødder i den helt rette balance. Denne grønne pesto er ikke pasteuriseret, hvilket gør at smagen er ren og frisk, nøjagtig som en frisklavet pesto. Vend den grønne pesto i nykogt pasta, og top med parmesan, eller brug den i dressinger eller på brød.

Håndhøstet Middelhavssalt
Il Fornaios middelhavssalt er håndhøstet og tørres i solen fra Riserva Naturale Irientata på Siciliens vestkyst. Her løber den såkaldte via del sale – saltvejen – mellem byerne trapani og marsala. Håndværket og høstmetoden kan spores helt tilbage til da fønikerne var et handelsfolk ved middelhavet. Dengang såvel som i dag omtales saltet som det hvide guld.

Print Friendly, PDF & Email

Opskrifts-vurdering

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Om skribenten

Relaterede opskrifter