Torskebukser

Sæson for torskerogn

Torskebukser er en lækker spise, som kun  fås omkring januar, februar og marts.

Torskerogn kaldes også torskebukser på grund af deres karakteristiske aflange form, der minder om et par bukseben. Torskerogn er en sund og fedtfattig spise, der både kan koges, steges eller røges. Rogn er et andet ord for fiskeæg, og en torske-hun kan have op til ni millioner æg i sådan et par busker! For om vinteren når vandet er koldt, er torskens kød ikke alene dejligt fast og saftigt.

Sæsonen for dansk torskebukser er januar til april og til Bilka køber frisk torskerogn hjem fra de nordjyske fiskeauktioner, hvor fiskerne lander den bedste kvalitet fra Nordsøen.

Da fiskeriet er meget afhængigt af vejret, kan du derfor ikke altid finde torskerogn i vores kølediske – kun når det er frisk fra fiskeauktionen.

Print Friendly, PDF & Email

Ingen kommentarer

Skriv et svar