Sous Vide - når du vil have kød, der smelter på tungen

Sous Vide – når du vil have kød, der smelter på tungen

Sous Vide-tilberedning er de seneste år blevet en utroligt populær måde at tilberede kød på.
Tidligere var metoden forbeholdt finere madlavning på de dyre restauranter. Men i takt med danskernes eksplosive interesse for bedre mad, er metoden nået ud i hjemmekøkkenerne med dertil hørende udstyr.

Præcis temperaturkontrol med Sous Vide

Sous Vide er et fransk udtryk, der betyder ’under vakuum’. Det er en tilberedelsesmetode, hvor maden koges i vandbad i vakuumposer. Det foregår typisk i et Sous Vide-apparat ved lav temperatur og gennem længere tid.
Sous Vide-maskinen giver mulighed for præcis temperaturkontrol. Det er vigtigt, når man tænker på, at hvert stykke kød kræver sin egen kernetemperatur, hvor selv helt små temperaturudsving kan være forskellen på en god eller en dårlig kulinarisk oplevelse. Den præcise temperaturkontrol sikrer, at kødet bliver mørt og bevarer alle dets kvaliteter såsom saft, næringsstoffer, vitaminer og farve.

Uden de store anstrengelser kan du altså få dit kød lige som du vil have det, uanset hvilket stykke kød, du har valgt at sætte på menuen.

Se de mange Sous Vide-produkter på Bilka.dk og i dit Bilka hypermarked

Print Friendly, PDF & Email

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar