Vinanbefalingen uge 31

Vinanbefalingen uge 31

I denne uges vinanbefaling har vi valgt tre spanske vine til dig. Vine fra 3 forskellige områder i landet: Rioja, Rueda og Penedès.
Spanien er et meget spændende vinland med mere end 400 forskellige druesorter, men ugens vine er lavet på nogen af de mest almindelige, nemlig Tempranillo, Vedejo og til boblerne Chardonnay, Xarel-lo samt Macabeo.

Spanien er det land i verden med det største areal for vindyrkning, hele 1,2 mio ha vinmarker var der i 2016. Men Spanien er nummer 3, når det kommer til mængden af vin produceret. Her kæmper Frankrig og Italien om første- og andenpladsen.
Grunden til det “kun” er en 3. plads er dels klima, og dels at rigtig mange vinstokke er meget gamle (helt op til 100 år), og jo ældre stokkene er, jo mindre er udbyttet. Udbyttet giver så til gengæld fyldigere, mere komplekse vine.

Pata Negra Rueda Verdejo

Pata Negra Rueda Verdejo

Pata Negra Rueda Verdejo

Klar gul farve. Intens aroma af tropiske frugter. Smagen er frisk og frugtrig med noter af tropisk frugt og citrus. Vinen har en dejlig fylde og en god syrebalance. Eftersmagen er rund og behagelig.

Om vingården

J. Garcia Carrion blev grundlagt i 1890, da José Garcia-Carrion byggede en stor vingård med hovedformålet at eksportere vin til Frankrig. I dag, mere end 120 år efter starten, er huset stadig familieejet, og har vinmarker i mange af vindistrikterne i Spanien, og filosofien er stadig den samme: God kvalitet til fornuftige priser.
Vingården i Rueda ligger tæt på den lille landsby Serrada. Den er flere hundrede år gammel, men i dag udstyret med det mest moderne udstyr for at sikre høj kvalitet. Kældrene strækker sig langs Dourofloden i gang,e som er over en kilometer lange, og har en kapacitet på over 15 millioner liter vin. Der er mere end 500 ha vinmarker på terrasser på begge sider af Dourofloden i 5-700 meters højde beplantet med Verdejo, Sauvignon Blanc og Chardonnay. Klimaet er særdeles velegnet til vindyrkning med tilpas regn og temperaturer, der passer vinstokkene godt.

Vinproducent:
García Carrión

Anbefales til:
Skaldyr
Fisk
Lyst kød
Sushi
Fjerkræ
Forret
Frokost

Område:
Rueda

Land:
Spanien

Type:
Hvidvin

Druesort:
Verdejo

Læs mere om og køb vinen på Bilka.dk

Pata Negra Rioja Gran Selección

Pata Negra Rioja Gran Selección

Pata Negra Rioja Gran Selección

Behagelig duft af modne blommer og smag af både blommer og sorte oliven. Tanninerne er afrundede og behagelige, den flotte balance slutter med en lang eftersmag med noter af krydderier og tobak. Vinen er lagret 14 måneder på nye og brugte franske egefade. Nydes ved 16-18°C. til kraftig og krydret mad. God til grill, julemad, vildt, gryderetter, mexikansk mad med mere.

Vintype:
Rødvin
Druesort:
Tempranillo
Område:
Rioja
Servering:
16-18°C
Anbefales til:
Grillet kød
Dyrevildt
Gryderetter
Mexikansk
Stuvet kød
Land:
Spanien

Codorníu Cava Clasico Seco

Codorníu Cava Clasico Seco

Codorníu Cava Clasico Seco

Klar strågul farve og god mousse. Den lange lagring/gæring på flaske giver en fin, fyldig vin, frisk, god syre og med flotte noter af hvide blomster. Vinen har en velafbalanceret struktur, og er elegant i eftersmagen. 1. gæring på rustfri stål. 2. gæring på flaske 12 måneder. Nyd den ved 8-10°C.

Dette er en typisk og traditionel cava — et perfekt sted at starte for vindrikkere, der ønsker at udforske cavaer. Denne cava er produceret med den allerhøjeste respekt for frugten og druesortens autenticitet. Citrus, æble og hvide blomster kombineres med delikate lagrede aromaer.

Område:
Cava
Penedès
Catalonia

Servering:
8-10ºC

Druesort:
Macabeo
Xarel-lo
Chardonnay

Smagstype:
Halvtør mousserende

Anbefales til:
Aperitif

Vinproducent:
Grupo Cordoníu

Vintype:
Mousserende vin

Land:
Spanien

Læs mere om og køb vinen på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar