Sushi Daily

Sushiens ABC fra Sushi Daily

I flere af Bilkas hypermarkeder finder du Sushi Daily standene, hvor du kan købe helt frisk, håndlavet sushi. Her får du en lille hurtig indføring i sushi-spisningen ikke ret svære kunst. Så kan du bare koncentrere dig om at nyde måltidet. 

Kære sushi-elsker

Du er en mester til at spise med spisepinde. Du har brugt dem med stor selvtillid, siden du opdagede sushi for mange år siden. Du er en pro nu, ikke?
Desværre ikke, unge Samurai, der er stadig meget at lære.

Lad os starte  forfra..

Hvorfor gnider du dine spisepinde sammen?

Du gør det sandsynligvis, fordi du ikke vil have træ i din tunfiske-sashimi. Men hvis du ikke kan se nogen tydelige splinter, så laver du sikkert bare nogen. Gnidningen med spisepindene har undret mange sushi-håndværkere og betragtes som ukorrekt – ligesom hvis du sidder og gnider din kniv og gaffel sammen!

Syltet ingefær er en mundrenser

Nej, ingefær er ikke en ret for sig selv – selvom nogle behandler det sådan. Dens søde, syreagtige friskhed skal faktisk opfriske munden og forberede den til det næste lækre stykke sushi.

Hvad angår wasabi-dosering er det en beslutning, der normalt er overladt til sushichefen. Din opgave er at undgå at blande det med din sojasovs. (Men vi sladrer ikke, hvis det ikke lykkes.)

Op eller ned?

Nigiri (de små “barer” af ris med skiver af fisk på toppen) skal dyppes i sojasovs på hovedet. Dette forhindrer risen i at blive for salt og for sjasket.
Og de rigtig gode nyheder? Du bør droppe spisepindene og bruge fingrene til at holde på risen. På denne måde undgår du at klemme og smadre den perfekt håndlavede lille mundfuld. Og hvis du kan, spis det i en bid, fisk til tungen først. Nom!

Undtagelsen er sashimi

Du kan bruge spisepinde og en soja-wasabi dipping sauce, når du skal nyde din sashimi. Lidt skørt.

Respekter smagshierarkiet

Purister siger, at du bør begynde med nogle sashimi af lettere, slankere fisk – som hvidfisk og rejer – inden du går videre til rigere, federe fisk som Yellowtail og tun og videre til makrel og ål. Slut med omelet, efterfulgt af nogle makiruller, hvis du stadig er sulten og derefter, og kun hvis du er det, dykker du ned i din Miso-suppe.
Som forresten er normalt en del af morgenmaden.

Der er en rigtig fornuftig grund til denne rækkefølge: At holde de stærkere fiskesmage fra at dominere de mere subtile.

Sashimi er ikke sushi

Sushi forstås egentlig som ris med en topping. Mere præcist er det eddikeris for det meste ledsaget af rå fisk. Nigiri, maki og temaki er forskellige måder at nyde denne kombination af ris og fisk. Så sashimi er ikke sushi, da der ikke er nogen riskomponent, men de to går ofte hånd i hånd. Hvilket er fremragende, da de begge er lækre.

Vigtigst af alt..

Det er rart at kende den rigtige måde at nyde sushi på, men i sidste ende er det helt op til dig. Hvis det fungerer i din mund, og det gør dig glad, så tror vi, du spiser det bare rigtigt.

I Bilkas Sushi Daily-stande finder du dygtige Sushi Artisans kokke, der forbereder dine yndlingsprodukter, friske foran øjnene på dig hver dag – med fokus på både underholdning og tilberedelse af sushi af høj kvalitet på samme tid. Kom og se os!

Glædeligt håndlavet kun for dig af vores håndværkere.

Print Friendly, PDF & Email
Ingen kommentarer

Skriv et svar