Tre rødvine fra Toscana

Tre fra Toscana

Toscana er en af de vigtigste vinregioner i Italien. Det er herfra både Chianti og Brunello kommer fra. Et område med mange spændende vine, hvor hoveddruen i de fleste er Sangiovese. I denne uge har vi tre gode eksempler på spændende vine fra dette smukke område.

Ruffino Modus Toscana

Dyb rød farve. En supertoscaner lavet første gang i 1997 på tre ædle druesorter. Sangiovese er rygraden med aroma af røde skovbær, Merlot giver blødhed og smag af brombær samt noter af mynte, mens Cabernet Sauvignon giver struktur og binder det hele sammen. Meget flot syrebalance, diskrete tanniner og en lang behagelig eftersmag.

Vintype:
Rødvin

Land:
Italien

 

Område:
Toscana

Druesort:
Cabernet
Sauvignon
Sangiovese
Merlot

Smagstype:
Tør og markant

Anbefales til:
And
Lam
Okse
Stegt kød

Nyd vinen til Lammekroner med sprød kant

Vinproducent:
Ruffino

Smagsnuancer:
Sangiovese er rygraden med aroma af røde skovbær, Merlot giver blødhed og smag af brombær samt noter af mynte, mens Cabernet Sauvignon giver struktur og binder det hele sammen.

Servering:
15-17°C

Maceration:
14 dage

Fadlagring:
12 måneder på fransk og amerikansk eg

Drikkemoden:
Er drikkemoden nu, men kan gemmes 7-8 år hvis opbevaret under korrekte forhold.

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Vecchia Cantina Vino Nobile di Montepulciano Riserva

Kraftig, rund vin med smag af røde bær og tørrede krydderurter. Tanninerne er velstrukturerede og syrebalancen flot. Blød, behagelig lang eftersmag med noter af krydderier.

Lagret 30 måneder på 35-85 hl ’bottis’ af slavonsk eg og seks måneder på flaske.

Dekanter vinen umiddelbart før den skal drikkes og nyd den ved 16-18°C.

Om vingården

Vecchia Cantina, etableret I 1937, er det største og ældste vin-kooperativ selskab i Montepulciano og er en af de største vinproducenter i Toscana. I 1960’erne og 1970’erne, fungerede Vecchia Cantina som drivkraft for hele området, en rolle som de opretholder i dag, hvor de repræsenterer en værdifuld association iblandt vine, kultur og tradition i Montepulciano.

Vecchia Cantinas hovedformål er at harmonere medlemmernes og medarbejdernes forpligtelser med øje for at producere vine af en altid høj kvalitet, etablere en kulturel sti af research, der stiler efter konstant at forbedre hele produktionskæden med respekt for jorden, kultiveringen af vinmarkerne, transformationen af druerne og produktionens faser.

Vinproducent:
Vecchia Cantina di Montepulciano

Servering:
16-18 ⁰C

Vintype:
Rødvin

Land:
Italien

Område:
Montepulciano

Druesort:
Sangiovese
Canaiolo

Smagstype:
Tør og markant

Anbefales til:
Dyrevildt
Kalv
Okse
And
Stegt kød

Prøv for eksempel vinen til Kalveschnitzel med edamamebønner og sprød råkost

Smagsnuancer:
Mørk og tæt, markant med en god portion garvesyre, velstruktureret, rank og elegant.

Fadlagring:
30 måneder på store egefade og raffinering på flaske i mindst 6 mdr.

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Granducato Chianti Classico Riserva

Fra hjertet af Chianti Classico-området lidt nord for Siena. Druerne er håndplukkede og specielt udvalgt. Vinen har en dyb rød farve. Medium kraftig med behagelig smag af modne mørke bær, lidt toast, kaffe og egetræsvanilje. Tanninerne er tydelige, men behagelige og eftersmagen er halvlang og fyldig. Bør dekanteres en halv times tid før, den skal nydes. Vinen er lagret 24 måneder på slovensk og fransk eg, efterfulgt af 4 måneder på flaske. Nyd den ved 15-16°C.

Om producenten

Siden begyndelsen er vinproduktions-teknikkerne blevet forbedret ved brug af udstyr, der sikrer en endnu mere sofistikeret kontrol, men tiden og måden hvorpå vinen fremstilles har ikke ændret sig. Fra den bløde presning af druerne til fermentering, indtil modning og raffinering, er hver eneste proces udført med fuld respekt for traditionerne. I fodsporene på grundlægger Arturo Bersano, bliver der altid givet særlig opmærksomhed til træets aldring, det rigtige vin aktiv. De imponerende kældre indeholder store slovenske egefade, tønder af fransk eg, der sikrer konstante temperatuer og luftfugtighed, der sikrer optimale forhold for vinens modning.

Druesort:
Sangiovese
Canaiolo

Vintype:
Rødvin

Vinproducent:
Granducato

Servering:
15-16°C

Smagsnuancer:
Mørk og tæt, markant med en god portion garvesyre, velstruktureret, rank og elegant.

Maceration:
6-8 dage

Fadlagring:
24 måneder på store egefade og på flaske

Drikkemoden:
2019

Land:
Italien

Område:
Chianti Classico,
Toscana

Smagstype:
Tør og markant

Anbefales til:
And
Stegt kød
Lam

Prøv vinen til Nem og hurtig oksekød i wok a la Beouf Bourgogne

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

,

Ingen kommentarer

Skriv et svar