Vinanbefaling uge 8

Ugens vinanbefaling uge 8

Hver uge får du tre vinanbefalinger fra én af vores vinindkøbere til tre gode vine, som ligger i hver sin prisklasse.

Selaks Sauvignon Blanc

Selaks Sauvignon Blanc

Selaks Sauvignon Blanc

Vinen har en duft af melon og hyldeblomst, og smagen er frisk med noter af ananas, melon og modne ferskner. Syrebaslancen er perfekt, og eftersmagen er lang og frugtrig. Vinen gærer langsomt på rustfri stål ved lav temperatur for at få mest mulig aroma og smag. Nyd den ved 8-10°C.

Om vingården

Grundlagt af Marino Selaks i 1934 nær Auckland på nordøen. I dag er firmaet ejet af Constallation Brands.

Her på nordøen gror omkring 300 ha Pinot Gris og Chardonnay i distriktet Hawkes Bay, New Zealands ældste og næststørste vindistrikt, som har et klima, man kan sammenligne med Bordeaux.

I 1970erne startede Marino Selaks og hans søn som nogle af de allerførste produktion af Sauvignon Blanc i Marlborough distriktet på sydøen, og den mark, der kaldes „Home Block”, er den ældste Sauvignon Blanc mark i Marlborough.
Marlborough-vinene på denne drue er blandt de bedste i verden; det skyldes simpelthen en fantastisk terroir, hvor der er en unik synergi mellem klima og jordbund, som passer perfekt til denne drue. Selaks kvalitet er steget og steget, og de sidste 15 år har de vundet mange priser, blandt andet otte 90+ samt inkludering i Top 100 i det amerikanske Wine Spectator.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Wolf Blass Eaglehawk Shiraz

Wolf Blass Eaglehawk Shiraz

Wolf Blass Eaglehawk Shiraz

Herlig aroma af solbær og kirsebær og en smag af rød skovbær, solbær og vanilje samt velstrukturerede tanniner og noter af krydderier og peber. Eftersmagen er krydret med noter af eg. Nyd den ved 16-18°C.

Om vingården Wolf Blass

Wolf Blass er en af Australiens største succeshistorier. Fra et ydmygt metalskur i den legendariske Barossa Valley i 1966 er Wolf Blass vokset til at være en af Australiens mest succesfulde og prisvindende vingårde.

Wolfgang Blass har en filosofi om at “producere vine der gør stærke mænd svage og svage kvinder stærke”.

Vin er til at drikke og til at nyde, ikke til at gemme i kælderen. Han er den eneste vinproducent i Australien, der har vundet Australiens mest berømte trofæ – Jimmy Watson-trofæet – hele 4 gange.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Château Peymouton Saint-Émilion Grand Cru

Château Peymouton

Château Peymouton

Dyb, rød farve. Klassisk merlotbordeaux, god og typisk. Lidt duft af muld og en meget frugtig smag af solbær og ribs samt noter af krydderier og vanilje. En velstruktureret vin med moderate tanniner. Efter gæring på rustfri stål er vinen lagret 10-12 måneder på franske barriques. Nyd den ved 15-16°C.

Om vingården

Familen Beaumartins fortræffelige ejendom har den særegenhed, at den tilhører grupperingen af Grand Cru Classé de Saint-Emilion Château Laroque, opkaldt efter det storslåede resident, der dominerer ejendommen og en Grand Cru med samme betegnelse: Château Peymouton.
Historien om Peymouton begyndte før den sidste klassifikation af Saint-Emilion betegnelsen i 1996. På de 61 hektar plantet med vinranker, der tilhører ejendommen, er jordstykkerne blevet udvalgt separat med strikse overensstemmelser i forhold til dets rangering. 27 hektar bruges til produktionen af Grand Cru Classé Château Laroque, og de resterende 34 hektar bliver brugt til produktionen af Chateau Peymouton. De adskillige kriterier i forhold til jord, druevariation og eksponering af jordstykkerne over bjergsider har trukket virtuelle linjer, der markerer Château Peymouton-området og dets berømte slægtninge.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar