Ugens vinanbefaling uge 10

Ugens vinanbefaling uge 10

Hver uge får du tre vinanbefalinger fra én af vores vinindkøbere til tre gode vine, som ligger i hver sin prisklasse.

Baron de Ley Reserva

Baron de Ley Reserva

Baron de Ley Reserva

Kraftig vin med masser af mørk bærsmag, spor af kokos og vanilje, velafbalancerede tanniner og noter af krydderier og timian. Eftersmagen er lang, frugtrig og krydret. Lagret 20 måneder på amerikansk eg og 24 måneder på flaske. Vinen er ikke filtreret, så der kan være lidt bundfald. Nyd den ved 16-18°C.

Om vingården

Aktieselskabet blev grundlagt af tre professionelle vindyrkere fra Rioja. Hjemmehørende i Rioja Baja i et 16. århundrede benediktinerkloster tæt ved bredden af Ebro.

De 400 ha vinmarker ligger omkring 400 meter over havet i et typisk Middelhavsklima som giver varmere og rundere vine. Udover disse marker i Rioja Baja har Baron de Ley også omkring 100 ha i det vestlige Rioja Alta.

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Ironstone Merlot

Stik øst for San Fransisco ved foden af Sierra Nevada-bjergene blev der fundet guld i 1849 – i dag er guldet flydende: Det er vin!
I området, der kaldes Lodi, gror vinstokke i et Middelhavslignende klima med varme, tørre somre og kølige vintre med en del nedbør, et klima ideelt for vinstokke. Druerne til denne vin kommer fra flere marker i området for at opnå en mere kompleks vin. Det er en mediumfyldig, blød vin med smag af kirsebær og blommer og noter af vanilje. Nyd den ved 16-18°C.

Ironstone Merlot

Ironstone Merlot

Om vingården

I 1948 begyndte Krautz-familien at dyrke druer i Lodi-regionen. I de første mange år blev druerne solgt, men i 1990 færdiggjorde familien deres egen vingård, og i 1992 blev den første vin med navnet Ironstone solgt. I dag er Ironstone blandt de største familieejede vinhuse i Californien med mere end 2.400 ha.

Markerne i Sierra Foothills ligger i 700-750 meters højde med kolde vintre og varme somre. Længere mod vest i Lodi har familien marker, som ligger i 25-100 meter over havet. Her er klimaet Middelhavs-agtigt med megen indflydelse fra Stillehavet.

I mere end 30 år har Ironstone arbejdet med bæredygtigt brug både i vinmarkerne og udenfor. Man arbejder med streng gødningskontrol, vandbesparelse og gode vilkår for lokalområdets dyreliv.

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Cave de Ribeauvillé Pinot Blanc

Cave de Ribeauvillé Pinot Blanc

Cave de Ribeauvillé Pinot Blanc

Let og frugtrig vin med en frisk duft og smag af tørret frugt, hvide blomster og noter af nødder. En rund og behagelig eftersmag. For at få det fulde udbytte af friskheden og frugten bør vinen drikkes ung. Nyd den ved 8-10°C.

Om vingården

Frankrigs ældste kooperativ grundlagt i 1895. 50 partnere med 100% engagement passer på 235 ha vinmarker i et lille område omkring Ribeauvillé mellem Vogeserne og Rhinen.

I dette spændende område med mange forskellige jordtyper, mange solskinstimer og Vogesernes beskyttelse mod kolde vinde, laver vingården alt fra dagligvine til topkvalitetvine på marker, der ligger som en 10 kilometer streng parallelt med Rhinen, og som indbefatter flere Grand Cru-marker.

Alle druer er håndplukkede, og en streng udbyttekontrol samt styring af druernes gro-oprindelse, sikrer fuldt styr på hele processen fra mark til flaske. Cirka 25 % af markerne er økologisk certificerede, men alle marker dyrkes bæredygtigt og uden brug af kunstgødning og kemiske sprøjtevæsker.

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

, , , , , , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar