Ugens vinanbefaling uge 11

Ugens vinanbefaling uge 11

Hver uge får du tre vinanbefalinger fra én af vores vinindkøbere til tre gode vine, som ligger i hver sin prisklasse.

Pata Negra Toro

Pata Negra Toro

Pata Negra Toro Roble

Mørk kirsebærfarve med violette strejf. En intens aroma af mørke bær og noter af toasted eg fra fadlagringen. Smagen er kraftig, fyldig med god balance og megen solbær. Eftersmagen frugtig og med dæmpede noter af krydderier.

Om vingården

J. Garcia Carrion blev grundlagt i 1890 da José Garcia-Carrion byggede en stor vingård med hovedformålet at eksportere vin til Frankrig. I dag, mere end 120 år efter starten, er huset stadig familieejet, og har vinmarker i mange af vindistrikterne i Spanien, og filosofien er stadig den samme: God kvalitet til fornuftige priser.Vingården i Toro ligger i landsbyen Pedrosa del Rey i Valladolid. De 50 ha vinmarker ligger i et af de bedste områder i distriktet, og der har været dyrket druer her siden romertiden. Ligesom mange steder i både Jumilla og Rioja er det buskvine der leverer druerne til Pata Negra Roble.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Franco-Españolas Rioja Bordón Rosé

Franco-Españolas Rioja Bordón Rosé

Franco-Españolas Rioja Bordón Rosé

Mosten er sammen med skallerne i 12 timer, hvilket giver en flot, lys roséfarve med orange toner. Der er en intens frugtrig duft med kraftige noter af citrusfrugt. Smagen er frisk, frugtrig og halvtør med en rigtig flot syrebalance.

Om vingården

Bodegas Franco-Españolas blev grundlagt i 1890 som et samarbejde mellem franskmanden Fréderic Anglade Saurat og flere spanske partnere. Et samarbejde der kom i stand fordi vinlusen Phylloxera havde ødelagt vinmarkerne i Bordeaux. Samarbejdet mellem franske og spanske vinbønder varede til 1983, hvor Eguizábal-familien overtog alle aktier, og i dag er 3. generation af familien i spidsen for det traditionsrige vinfirma, som med mere end 125 år på bagen hører til de ældste og mest anerkendte firmaer i Rioja. Fra starten i 1890 til i dag har firma-mottoet været “kvalitet og ærlighed”.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Trapiche Viognier

Trapiche Viognier

Trapiche Viognier

Klar gul farve med grønne reflekser. Herlig blomsteraroma og en fyldig, næsten tyktflydende, konsistens med smag af ananas, abrikoser og noter af citrus. God syrebalance og eftersmag med noter af appelsinskal, fersken og rosenblade. Nyd den ved 9-10°C.

Om vingården Trapiche

Historien om Trapiche tager sin spæde begyndelse i 1883, hvor de første marker bliver plantet. I dag, mere end 130 år senere, er Trapiche en af de største vinproducenter i Argentina med mere end 1.250 ha marker samt samarbejde med over 300 seriøse vinbønder fra forskellige områder i Mendoza.

Med så stort et dyrket areal, er der selvfølgelig stor forskel på jordbund og klima. Vinhusets dygtige ønologer bruger megen tid på at parre jord, klima og druesorter, således de bedst mulige vine kan fremstilles.

Med stor respekt for traditionerne har Trapiche også formået at forny sig med bæredygtig produktion hvor kemiske sprøjtemidler og kunstgødning ikke bruges. Vinmarkerne gødes med animalsk gødning fra en gård ejet af Trapiche.

Kvalitet, innovation og mangfoldighed er det, der driver vinhuset frem hele tiden.

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar