Ugens vinanbefaling uge 21

Ugens vinanbefaling uge 21

I denne uge har vinindkøberne rettet blikket mod Italien, området Abruzzo og vinhuset Cantina Tollo.

Vingården Cantine Tollo ligger i byen Tollo ved den adriatiske kyst, hvor der har været produceret vin siden Romertiden.
I 1960’erne tog en gruppe passionerede vinbønder initiativ til at skabe Cantina Tollo. De var motiveret af lysten til at genoplive stolte vintraditioner med en konstant opmærksomhed på kvalitet og innovation. Og med mottoet ”Passion for kvalitet – kærlighed for tradition. Land og tradition skaber sammen excellence.” har man da også sat barren højt.

Lokale sorter og kvalitetsforbedringer

Cantine Tollo dyrker i dag vin på sammenlagt 3.000 hektar, og forsker i originale sorter og kvalitetsdyrkning med projektet Vigneto Avanzato. Et projekt, der har kastet enorme resultater af sig og bidrager til fortsatte kvalitetsforbedringer.
Man arbejder hovedsageligt med de lokale sorter Montepulciano, Trebbiano, Peccorino, Passerina og Cococciola, men eksperimenterer også lidt med Chardonnay og Merlot.

Tollo Aldiano Cerasuolo Rosé

“Cerasuolo” betyder kirsebærrød, og er det navn, man bruger til rosévine lavet på Montepulcianodruer. Druernes tykke, meget pigmentholdige, skind giver efter bare nogle få timer med mosten en mørk rosé farve. En frisk og sprød rosé som udover at være en glimrende terrassevin, er særdeles velegnet til mad. Vinen har tydelige noter af kirsebær og skovjordbær, og byder på en god robusthed med fin syre og tør eftersmag, hvor rød frugt kombineres med lakrids- og tobaksnuancer.

Tollo Aldiano Cerasuolo Rosé

Tollo Aldiano Cerasuolo Rosé

Anbefales til:
Tapas
Hyggestunder
Aperitif
Frokost

Vintype:
Rosévin

Land:
Italien

Område:
Abruzzo

Druesort:
Montepulciano

Smagstype:
Tør

Vinproducent:
Cantine Tollo

Servering:
9-10⁰C

Smagsnuancer:
Enkel og frisk, tør og læskende.

Tollo Aldiano Montepulciano Rosso

Druerne kommer fra vinstokke, der er 20-25 år gamle. En fyldig blød vin med smag af modne røde bær og noter af krydderi. I eftersmagen er der spor af vanilje og timian. Vinen er lagret på fad i 12 måneder, 70 % på slavonsk eg og 30 % på fransk. Nyd den ved 16-18°C.

Tollo Aldiano Montepulciano Rosso

Tollo Aldiano Montepulciano Rosso

Druesort:
Montepulciano

Smagstype:
Blød og frugtrig

Anbefales til:
Fjerkræ
Svinekød
Kalv
Pizza
Ost

Vinproducent:
Cantina Tollo

Servering:
16-18°C

Smagsnuancer:
Mørk, rubinrød i glasset, frisk, saftig frugt. Hindbær, chokolade, velsmag.

Vintype:
Rødvin

Land:
Italien

Område:
Abruzzo

Tollo Aldiano Trebbiano Bianco

Strågul vin. Meget frugtig med noter af både fersken, ananas og citrusfrugter. Harmonisk og mineralsk med en lang rund eftersmag med noter af honning og vanilje.

Tollo Aldiano Trebbiano Bianco

Tollo Aldiano Trebbiano Bianco

Anbefales til:
Charcuterie
Asiatisk
Fisk

Servering:
8-10°C

Smagstype:
Aromatisk og tør

Område:
Abruzzo

Smagsnuancer:
Meget frugtig med noter af både fersken, ananas og citrusfrugter. Harmonisk og mineralsk med en lang rund eftersmag med noter af honning og vanilje.

Druesort:
Chardonnay
Trebbiano

Vintype:
Hvidvin

Land:
Italien

Vinproducent:
Cantina Tollo

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar