Ugens vinanbefaling uge 19

Ugens vinanbefaling uge 19

En hvid, en rosé og en rød – få ugens vinanbefaling fra Bilkas vinindkøber.

Grüner Veltliner Federspiel Himmelstiege

Kaldet Himmelstiege (Himmelstige) efter de stejle terrasser, hvor de håndplukkede druer til denne dejlige vin gror. Druerne høstes i oktober/november og efter en blid presning, gærer de køligt på rustfri stål. For at sikre en frisk og frugtrig vin opbevares mosten ganske kort på ståltanke før tapningen. Klar grønlig farve og smag og aroma af grønne æbler, stikkelsbær samt citrusnoter. God syre og en harmonisk mineralsk eftersmag med frugtnoter. Nyd den ved 8-9°C.

Om vingården

Et kooperativ grundlagt i 1938 men med rødder tilbage til slutningen af 1800-tallet. Det er ejet af 250 familier, og dækker arealmæssigt omkring en tredjedel af distriktet.

På de stejle terrasser langs Donau gror hovedsageligt Grüner Veltliner og Riesling-druer, som alle høstes ved håndkraft, inden de bringes til den 300 år gamle vingård, hvor vinen laves. Et af hovedområderne er de såkaldte “Himmelstiege”-marker uden for landsbyen Loiben, hvor jordbunden giver topvine med sprødhed og mineralitet.

Domäne Wachau er meget bevist om at dyrke jorden bæredygtigt med stor respekt for områdets egenart. Der bruges meget lidt kunstgødning, og druerne sprøjtes ikke med kemiske produkter.

Grüner Veltliner Federspiel Himmelstiege

Grüner Veltliner Federspiel Himmelstiege

Vintype:
Hvidvin

Land:
Østrig

Område:
Niederösterreich
Wachau

Druesort:
Grüner Veltliner

Smagstype:
Fyldig og tør

Anbefales til:
Fisk
Fjerkræ
Skaldyr
Forret

Smagsnuancer:
Tør med en harmonisk syre, god smøragtig fylde, vinøs og meget anvendelig.

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Rosato Silvano Piacentini

Klassisk, faktisk rustik, italiensk rosévin med duft og smag af modne, røde bær. Seriøs rosévin og derfor til den tørre side. Og en rosévin der godt kan matche mere end grøn salat og gult solskin. Prøv den eksempelvis til en Caesar Salad, og der er ingen grund til at spare på hverken dressing eller kylling.

Om producenten

Silvano Piacentini er nærmest en slags vinbibel. Han begyndte at arbejde i 1961, ikke mere end 20 år gammel, og han blev straks optaget af arbejdet med vin. Født i Valpolicella området ved Verona kunne han ikke andet. Han har udvalgt og markedsført italienske vine i hele verden i mere end 40 år. Samtidig har han importeret de fineste franske vine, herunder champagne. Da han har stor viden om det område, hvor han var født og “Appassimento” teknik og “Ripasso”-metoden, har han nu besluttet at udvælge de bedste Valpolicella-vinmarker til at producere store og helhjertede vine.

Rosato Silvano Piacentini

Rosato Silvano Piacentini

Smagsnuancer:
Smag af modne, røde bær

Område:
Veneto

Smagstype:
Tør

Vintype:
Rosévin

Anbefales til:
Aperitif
Frokost
Tapas
Hyggestunder

Land:
Italien

Druesort:
Corvina
Rondinella

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Louis Bernard Côtes du Rhône

Louis Bernard er en såkaldt négociant. En négociant opkøber druer fra små producenter for derefter at lave sin egen vin. Til denne vin kommer druerne fra tre kommuner: Gard, Vaucluse og Drôme, valgt for at lave en frugtrig vin med komplekse smagsnuancer af mørke bær. Tanninerne er runde og bløde. Nyd den ved 16-18°C.

Om vingården

Startet i 1976 og i dag ejet af Boisset Gruppen og Eric Brousse, som er direktør for firmaet.

Maison Louis Bernard er hjemmehørende i Côte du Rhône med domicil i Girondas.

Gennem mere end 20 år har Louis Bernard arbejdet sammen med bønder i Gard, Vaucluse og Drôme for at udnytte potentialet i de forskellige terroirs, og udvælge de bedste og mest modne druer, hovedsagelig Grenache og Syrah som giver både komplekse og frugtrige vine.

Louis Bernard Côtes du Rhône

Louis Bernard Côtes du Rhône

Vintype:
Rødvin

Land:
Frankrig

Område:
Côtes du Rhône

Druesort:
Grenache
Syrah

Smagstype:
Blød og frugtrig

Anbefales til:
Svinekød
Kalv
Fjerkræ
Pizza
Ost

Smagsnuancer:
Mørk, rubinrød i glasset, frisk, saftig frugt. Hindbær, chokolade, velsmag.

Læs mere og køb vinen på Bilka.dk

Få gode tips til vinen til konfirmationen

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar