Ugens vinanbefaling

Vinanbefalingen uge 18

Ugen byder på 3 lækre vinoplevelser – se hvilke.

Selaks Sauvignon Blanc

Selaks Sauvignon Blanc

Selaks Sauvignon Blanc

Vinen har en duft af melon og hyldeblomst, og smagen er frisk med noter af ananas, melon og modne ferskner. Syrebalancen er perfekt, og eftersmagen er lang og frugtrig. Vinen gærer langsomt på rustfri stål ved lav temperatur for at få mest mulig aroma og smag. Nyd den ved 8-10°C.

Om vingården

Grundlagt af Marino Selaks i 1934 nær Auckland på nordøen. I dag er firmaet ejet af Constallation Brands.

Her på nordøen gror omkring 300 ha Pinot Gris og Chardonnay i distriktet Hawkes Bay, New Zealands ældste og næststørste vindistrikt, som har et klima man kan sammenligne med Bordeaux.

I 1970erne startede Marino Selaks og hans søn som nogle af de allerførste produktion af Sauvignon Blanc i Marlborough distriktet på sydøen, og den mark der kaldes „Home Block” er den ældste Sauvignon Blanc mark i Marlborough. Marlborough-vinene på denne drue er blandt de bedste i verden; det skyldes simpelthen en fantastisk terroir, hvor der er en unik synergi mellem klima og jordbund, som passer perfekt til denne drue. Selaks kvalitet er steget og steget, og de sidste 15 år har de vundet mange priser, blandt andet otte 90+ samt inkludering i Top 100 i det amerikanske Wine Spectator.

Vintype:
Hvidvin

Land:
New Zealand

Område:
Marlborough, South Island

Smagstype:
Fyldig og tør

Anbefales til:
Fjerkræ
Forret
Fisk
Skaldyr

Smagsnuancer:
Tør med en harmonisk syre, god smøragtig fylde, vinøs og meget anvendelig.

Læs mere om og køb vinen på Bilka.dk

Trivento Golden Label Malbec

Trivento Golden Label Malbec

Trivento Golden Label Malbec

Dyb, mørk rød farve. Aroma og smag af røde frugter, især blommer og moreller samt noter af vanilje fra fadlagringen. Tanninerne er markante, men meget afrundede, således helhedsindtrykket er en blød frugtrig vin. Eftersmagen er lang med vaniljesødme fra egefadene. Efter den naturlige malolaktiske gæring er vinen lagret 12 måneder på fransk eg. Er drikkeklar nu, men kan gemmes 5-6 år. Nyd den ved 16-18°C.

Det argentinske vinhus Trivento er beliggende i Mendoza området, hvor betingelserne for at dyrke druer af god kvalitetet er perfekte. Trivento insisterer på konstant at forbedre kvaliteten af deres vine og har på få år skabt en topmoderne bodega.

Område:

Luján De Cuyo

Smagsnuancer:

Kraftig og krydret

Anbefales til:

Kraftig og krydret mad
Grill
Julemad
Vildt
Gryderetter
Mexicansk mad m.m.

Læs mere om og køb vinen på Bilka.dk

The Cubist Old Vine Garnacha

The Cubist Old Vine Garnacha

The Cubist Old Vine Garnacha

Flot granatrød farve. Garnacha er en af de mest dyrkede druer i Spanien, og disse kommer fra 100 år gamle buskvine der gror i 1.000 meters højde. Aroma af blomster og blåbær. Smagen er varm med brombær og kirsebær og behagelige krydrede noter. Masser af fylde og kraftige tanniner der gør den til en oplagt madvin.
14,5 % alkohol. 100 % Garnacha druer.

Bodegas San Alejando er grundlagt i 1962 i den lille landsby Miedes hvor klimaet er barskt med store svingninger i temperaturen og jordbunden er meget mager – så hvorfor lave vin her? Den kvindelige direktør for vingården Yolanda Diaz forklarer, at disse forhold giver lavt udbytte, men koncentrerede karakterfulde vine vine. Det er vingårdens vision at producere de bedste vine i området, og de sidste 10 års priser viser tydeligt, at det er lykkedes: Robert Parker, Wine Spectator, Decanter, International Wine Challenge og vor hjemlige Søndagsavisen, hvor den blev Ugens Vin i Søndagsavisen 02.09.16.

Vintype:
Rødvin

Land:
Spanien

Område:
Aragón

Smagstype:
Blød og frugtrig

Anbefales til:
Svinekød
Kalv
Fjerkræ
Tapas
Pizza
Ost

Læs mere om eller køb vinen på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

, ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar