Vinanbefalingen uge 30

Vinanbefalingen uge 30

Ugens vinanbefaling: Silvano Piacentini – Familiedrevet vinfirma der “leverer varen”

I de tætte italienske gader i Verona i 1938 blev en dreng født og navngivet Silvano Piacentini. En dreng som siden hen skulle blive en vigtig del af den italienske vinverden. I Verona voksede han op – omgivet af vingårde i Valpolicella området, som alle producerede de store klassiske vine: Amarone og Ripasso. Han begyndte at arbejde i 1961, ikke mere end 20 år gammel, og han blev straks optaget af arbejdet med vin.

Silvano Piacentini har udvalgt og produceret vin i mere end 40 år, og har et indgående kendskab til området og “appassimento” teknikken. Silvano Piacentini Selection betyder vine lavet af nøje udvalgte druer fra Soave og Valpolicella for at sikre den bedst mulige vin.
I 2009 begyndte Silvanos søn Luigi i firmaet. Luigi, født i 1964 og professionel sommelier, fører sammen med sin far firmaet videre, så de gamle traditioner videreføres samtidig med moderne teknikker tages i brug for hele tiden at være på forkant og tilbyde den kræsne vindrikker de bedste vine fra dette spændende område i Norditalien.

Den dag i dag anses Silvano Piacentini som værende en bibel inden for vin. Det siges, at han kan genkende de forskellige druesorter i vinen – uden overhovedet at smage vinen.

Silvano Piacentini Selection er en særlig Amarone og Ripasso, som er blevet specielt udvalgt af Silvano Piacentini.

Silvano Piacentini Selection Soave Classico

Soave Classico Silvano Piacentini Selection

Soave Classico Silvano Piacentini Selection

En intens strågul farve med grønt skær. Intens duft af havtorn og smagsnoter af hyldeblomst og violer. Tør vin med harmonisk god fylde og en god syrebalance. I  eftersmagen er der svage noter af mandel.
Vinen er lagret fire måneder på rustfri stålfade. Nyd den ved 9-10°C.

Vintype:
Hvidvin

Land:
Italien

Område:
Soave Veneto

Druesort:
Garganega

Smagstype:
Fyldig og tør

Anbefales til:
Fisk
Skaldyr
Fjerkræ

Smagsnuancer:
Tør med en harmonisk syre, god smøragtig fylde, vinøs og meget anvendelig.

Vinproducent:
Silvano Piacentini Selection

 

Silvano Piacentini Selection Rosato del Veneto

Silvano Piacentini Selection Rosato del Veneto

Silvano Piacentini Selection Rosato del Veneto

Klassisk, faktisk rustik, italiensk rosévin med duft og smag af modne, røde bær. Seriøs rosévin og derfor til den tørre side. Og en rosévin der godt kan matche mere end grøn salat og gult solskin. Prøv den f.eks. til en Caesar Salad og der er ingen grund til at spare på hverken dressing eller kylling.

Vinproducent:
Silvano Piacentini Selection

Smagsnuancer:
Smag af modne, røde bær

Område:
Veneto

Smagstype:
Tør

Vintype:
Rosévin

Anbefales til:
Aperitif
Frokost
Tapas
Hyggestunder

Land:
Italien

Servering:
10-12°C

Druesort:
Corvina
Rondinella

Silvano Piacentini Selection Valpolicella Classico

Silvano Piacentini Selection Valpolicella Classico

Silvano Piacentini Selection Valpolicella Classico

Håndplukkede druer fra hjertet af Valpolicella-området er basis for denne dejlige vin. Duft og smag af modne kirsebær og noter af vanilje. Tanninerne er fløjlsbløde og eftersmagen frisk og frugtagtig.

Efter gæringen er vinen lagret omkring ni måneder på rustfri ståltanke. Nyd ved 15°-17°C.

Smagstype:
Blød og frugtrig

Anbefales til:
Fjerkræ
Svinekød
Pizza
Kalv
Ost

Druesort:
Corvina
Rondinella
Molinara

Smagsnuancer:
Mørk, rubinrød i glasset, frisk, saftig frugt. Hindbær, chokolade, velsmag.

Område:
Veneto
Valpolicella

Vintype:
Rødvin

Land:
Italien

Servering:
15-17 ⁰C

Print Friendly, PDF & Email

, , , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar