Nederburg Wines

Vinanbefalingen uge 36

Med de tre vine i ugens anbefaling skal vi en tur til Sydafrika og se nærmere på Nederburg Wines. 

Indgangen til Nederburg Wines

Indgangen til Nederburg Wines

Nederburg Wines blev etableret i 1791, da Philippus Wolvaart købte 47 hektar i Paarl knap 100 km fra Capetown og kaldte det Nederburg.
Siden 1930erne har Nederburg været kendt for sin høje kvalitet og er i dag det mest vindende vinhus i Sydafrika. I dag er vingården ejet af Distell, Sydafrikas største vin- og spiritusproducent.

Nederburg har mange års samarbejde med dyrkere af kvalitetsdruer fra hele Cape-området, som leverer druer til de mange kvalitetsvine, der kommer fra huset, og gennem reseach på forsøgsmarker udvikles bedre vinstokke som blandt andet forsøger at tage højde for klimaændringer. Alle Nederburgs marker dyrkes efter bæredygtige principper, og er anerkendt for at bruge øko-principper ikke kun på marken, men også på vingården – helt frem til emballagen.

Nederburg Foundation 1791 Rosé

Lys laksefarve. En duft af kirsebær, jordbær og tørrede krydderurter. Smagen er ren, forfriskende frugtig med en god syrebalance. Druerne er håndhøstede og der har været 6-8 timers skindkontakt for at opnå den ønske farve, inden de blev presset.

Servering:
6-8ºC

Anbefales til:
Salater
Aperitif

Druesort:
Cabernet Sauvignon
Merlot
Shiraz

Smagstype:
Halvtør

Smagsnuancer:
Smagen er ren, forfriskende frugtig med en god syrebalance.

Vintype:
Rosévin

Land:
Sydafrika

Vinproducent:
Nederburg Wines

Prøv en Salat Caprese med et twist af sprøde kapers til

Nederburg Foundation 1791 Cabernet Sauvignon

Druerne kommer fra vinstokke i Paarl, Durbanville, Philadelphia og Stellenbosch områderne. Det er en fyldig vin med smag af modne blommer, svesker og mørk chokolade samt noter af eg og krydderier. Tanninerne er mærkbare uden at dominere og eftersmagen er halvlang med noter af chokolade. Vinen er lagret 12-18 måneder på ny og brugt eg. Nyd den ved 16-18°C.

Vintype:
Rødvin

Land:
Sydafrika

Druesort:
Cabernet Sauvignon

Smagstype:
Kraftig og krydret

Anbefales til:
And
Dyrevildt
Grillet kød

Vinproducent:
Nederburg Wines

Servering:
16-18⁰C

Smagsnuancer:
Intens og kompleks. Krydret, fed og alkoholrig. Sort peber, blommer, svesker. Mere robust end elegant.

Fadlagring:
4-6 måneder på stave

Prøv vinen til Andebryst à l’orange-teriyaki

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Nederburg Foundation 1791 Sauvignon Blanc

Druerne kommer fra 25-35 år gamle vinstokke i Darling, Stellenbosch og Philidelphia områderne. Vinen har en duft af grønne æbler og kiwi, smagen er er tør og let krydret, men også lidt cremet og med svag sødme af hvid fersken. Vinen er gæret på rustfri stål og har lagret ‘sur lie’ i 10 dage for at bevare friskhed og syre. Nyd den ved 9-10°C.

Vintype:
Hvidvin

Land:
Sydafrika

Druesort:
Sauvignon Blanc

Smagstype:
Fyldig og tør

Anbefales til:
Fjerkræ
Forret
Fisk

Vinproducent:
Nederburg Wines

Servering:
9-11 ⁰C

Smagsnuancer:
Tør med en harmonisk syre, god smøragtig fylde, vinøs og meget anvendelig.

Prøv den til en lækker skaldyrssalat

Læs mere om vinen og køb den på Bilka.dk

Print Friendly, PDF & Email

, , ,

Ingen kommentarer

Skriv et svar